Maku

Kurpitsansiemenkierre

1 h 20 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
40 min
Hauskannäköinen, kurpitsansiementäytteinen kierreleipä on mainio seuralainen keitolle tai salaatille.
MU
0
0
Julkaistu: 12.5.2014


Ainekset (15 viipaletta)

  • 3 dlvettä
  • 30 ghiivaa
  • 1 dlkurpitsansiemeniä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 rklhunajaa
  • 1 tlsuolaa
  • 2 1/2 dlspelttijauhoja (puolikarkeita)
  • 3 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 50 gkurpitsansiemeniä
  • 50 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 1 dltuoretta basilikaa (hienonnettuna)
  • 1/2 dltuoretta oreganoa (hienonnettuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 dloliiviöljyä
  • 1/4 tlmustapippuria
Tulosta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää myös kurpitsansiemenet, öljy, hunaja sekä suola.

Lisää jauhoja vähän kerrallaan samalla vaivaten. Alusta noin 10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa.

Kohota taikinaa liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.

Valmista täyte. Hienonna kurpitsansiemenet monitoimikoneessa tai minileikkurissa jauheeksi. Lisää joukkoon juustoraaste, yrtit, valkosipuli kevyesti murskattuna ja öljy. Pyöräytä tahna koneessa tasaiseksi massaksi. Mausta mustapippurilla.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla isoksi levyksi (40 x 45 cm). Levitä täyte levylle ja rullaa leveämmältä sivulta tiukaksi rullaksi. Halkaise rulla pitkittäin terävällä veitsellä. Kiedo rullat leikkauspinnat ylöspäin tiukaksi spiraaliksi ja nosta muodostunut kierreleipä leivinpaperin päälle uunipellille.

Kohota kurpitsansiemenkierreleipää liinalla peitettynä noin puoli tuntia.

Paista 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Kommentoi »