Kurpitsacurry uunissa – intialaisittain maustettu kasvisruoka valmistuu melkein kuin itsestään
45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
30 minUunissa valmistettu kurpitsacurry saa sopivasti potkua intialaisesta currytahnasta ja pehmeyttä kookosmaidosta. Kun valmistat aterian lieden sijaan uunissa, maut syvenevät entisestään!
GL
VE
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 1.10.2015

Kurpitsacurry uunissa – intialaisittain maustettu kasvisruoka valmistuu melkein kuin itsestään
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 kgkurpitsaa (esim. muscat)
- 1iso punasipuli
- 400 mlkookosmaitoa
- ½ dlintialaista currytahnaa (esim. Patak's)
- ½ tlsuolaa
- 1 tlk (380 g)punaisia tai vihreitä linssejä suolaliemessä
Pinnalle
- ½ dlmantelilastuja
- 1 dltuoretta minttua hienonnettuna
- 1 dltuoretta korianteria hienonnettuna
Kurpitsacurry valmistetaan uunissa näin:
- Poista kurpitsasta siemenet ja kuoret. Leikkaa kurpitsa reiluiksi paloiksi.
- Kuori ja lohko sipuli.
- Laita kurpitsan- ja sipulinlohkot uunivuokaan. Paahda 225 asteessa 15 minuuttia.
- Sekoita kookosmaito, currytahna ja suola keskenään. Valuta linssit.
- Ota vuoka uunista. Levitä paahdettujen kasvisten päälle linssit. Lisää kookosmaito-currytahnaseos vuokaan ja kääntele.
- Laita vuoka uuniin ja jatka paahtamista vielä toiset 15 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät kunnolla.
- Paahda mantelilastuja kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä.
- Viimeistele curry paahdetuilla mantelilastuilla ja yrteillä ennen tarjoilua. Tarjoa keitetyn basmati- tai jasmiiniriisin kanssa.
Vinkki!
Intialaisen currytahnan voi korvata 2 ruokalusikallisella voimakkaan makuista punaista thai-currytahnaa.

Kikherne-parsakaalicurry lämmittää kuin sisäinen villapaita – nopea kasvisruoka arkeen
Maku

Kala-kasviscurry
Maku

Kikhernekastike on täydellinen arkiruoka, joka lennättää makumatkalle Aasiaan – ihastu kookoksen, korianterin ja curryn lyömättömään yhdistelmään
Kotivinkki

Vihreä curry
Kotivinkki

Paahdettu kurpitsasalaatti – ruokaisassa herkussa makea kurpitsa saa parikseen suolaisen halloumin
Maku

Paahdettu kurpitsa
Maku

Kurpitsamuusi on kaunis ja kuohkea lisuke ruoalle kuin ruoalle – herkullinen maku syntyy paahtamalla kurpitsat uunissa
Kotivinkki

Kurpitsasta on moneksi! Poimi vinkit herkullisen kasviksen käyttöön & 14 suosikkireseptiämme