4,8(4)
Kurpitsacurry uunissa – intialaisittain maustettu kasvisruoka valmistuu melkein kuin itsestään
Gluteeniton
Vegaaninen
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Uunissa valmistettu kurpitsacurry saa sopivasti potkua intialaisesta currytahnasta ja pehmeyttä kookosmaidosta. Kun valmistat aterian lieden sijaan uunissa, maut syvenevät entisestään!
1.10.2015
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kgkurpitsaa (esim. muscat)
1iso punasipuli
400 mlkookosmaitoa
½ dlintialaista currytahnaa (esim. Patak's)
½ tlsuolaa
1 tlk (380 g)punaisia tai vihreitä linssejä suolaliemessä
Pinnalle
½ dlmantelilastuja
1 dltuoretta minttua hienonnettuna
1 dltuoretta korianteria hienonnettuna

Kurpitsacurry uunissa – ohje:

  1. Poista kurpitsasta siemenet ja kuoret. Leikkaa kurpitsa reiluiksi paloiksi.
  2. Kuori ja lohko sipuli.
  3. Laita kurpitsan- ja sipulinlohkot uunivuokaan. Paahda 225 asteessa 15 minuuttia.
  4. Sekoita kookosmaito, currytahna ja suola keskenään. Valuta linssit.
  5. Ota vuoka uunista. Levitä paahdettujen kasvisten päälle linssit. Lisää kookosmaito-currytahnaseos vuokaan ja kääntele.
  6. Laita vuoka uuniin ja jatka paahtamista vielä toiset 15 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät kunnolla.
  7. Paahda mantelilastuja kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä.
  8. Viimeistele curry paahdetuilla mantelilastuilla ja yrteillä ennen tarjoilua. Tarjoa keitetyn basmati- tai jasmiiniriisin kanssa.

Vinkki!

Intialaisen currytahnan voi korvata 2 ruokalusikallisella voimakkaan makuista punaista thai-currytahnaa.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.