Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kurpitsacurry uunissa – intialaisittain maustettu kasvisruoka valmistuu melkein kuin itsestään

45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min

Uunissa valmistettu kurpitsacurry saa sopivasti potkua intialaisesta currytahnasta ja pehmeyttä kookosmaidosta. Kun valmistat aterian lieden sijaan uunissa, maut syvenevät entisestään!

1.10.2015
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
kurpitsaa (esim. muscat)
1
iso punasipuli
400 ml
kookosmaitoa
½ dl
intialaista currytahnaa (esim. Patak's)
½ tl
suolaa
1 tlk (380 g)
punaisia tai vihreitä linssejä suolaliemessä
Pinnalle
½ dl
mantelilastuja
1 dl
tuoretta minttua hienonnettuna
1 dl
tuoretta korianteria hienonnettuna

Kurpitsacurry uunissa – ohje:

  1. Poista kurpitsasta siemenet ja kuoret. Leikkaa kurpitsa reiluiksi paloiksi.
  2. Kuori ja lohko sipuli.
  3. Laita kurpitsan- ja sipulinlohkot uunivuokaan. Paahda 225 asteessa 15 minuuttia.
  4. Sekoita kookosmaito, currytahna ja suola keskenään. Valuta linssit.
  5. Ota vuoka uunista. Levitä paahdettujen kasvisten päälle linssit. Lisää kookosmaito-currytahnaseos vuokaan ja kääntele.
  6. Laita vuoka uuniin ja jatka paahtamista vielä toiset 15 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät kunnolla.
  7. Paahda mantelilastuja kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä.
  8. Viimeistele curry paahdetuilla mantelilastuilla ja yrteillä ennen tarjoilua. Tarjoa keitetyn basmati- tai jasmiiniriisin kanssa.

Vinkki!

Intialaisen currytahnan voi korvata 2 ruokalusikallisella voimakkaan makuista punaista thai-currytahnaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt