Maku

Kurpitsacurry uunissa – intialaisittain maustettu kasvisruoka valmistuu melkein kuin itsestään

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Uunissa valmistettu kurpitsacurry saa sopivasti potkua intialaisesta currytahnasta ja pehmeyttä kookosmaidosta. Kun valmistat aterian lieden sijaan uunissa, maut syvenevät entisestään!
GL
VE
0
0
Julkaistu: 1.10.2015


Ainekset (4 annosta)

  • 1 kgkurpitsaa (esim. muscat)
  • 1iso punasipuli
  • 400 mlkookosmaitoa
  • ½ dlintialaista currytahnaa (esim. Patak's)
  • ½ tlsuolaa
  • 1 tlk (380 g)punaisia tai vihreitä linssejä suolaliemessä

Pinnalle

  • ½ dlmantelilastuja
  • 1 dltuoretta minttua hienonnettuna
  • 1 dltuoretta korianteria hienonnettuna
Tulosta

Kurpitsacurry valmistetaan uunissa näin:

  1. Poista kurpitsasta siemenet ja kuoret. Leikkaa kurpitsa reiluiksi paloiksi.
  2. Kuori ja lohko sipuli.
  3. Laita kurpitsan- ja sipulinlohkot uunivuokaan. Paahda 225 asteessa 15 minuuttia.
  4. Sekoita kookosmaito, currytahna ja suola keskenään. Valuta linssit.
  5. Ota vuoka uunista. Levitä paahdettujen kasvisten päälle linssit. Lisää kookosmaito-currytahnaseos vuokaan ja kääntele.
  6. Laita vuoka uuniin ja jatka paahtamista vielä toiset 15 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät kunnolla.
  7. Paahda mantelilastuja kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä.
  8. Viimeistele curry paahdetuilla mantelilastuilla ja yrteillä ennen tarjoilua. Tarjoa keitetyn basmati- tai jasmiiniriisin kanssa.

Vinkki!

Intialaisen currytahnan voi korvata 2 ruokalusikallisella voimakkaan makuista punaista thai-currytahnaa.

Kommentoi »