


Kurpitsacurry uunissa – intialaisittain maustettu kasvisruoka valmistuu melkein kuin itsestään
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Uunissa valmistettu kurpitsacurry saa sopivasti potkua intialaisesta currytahnasta ja pehmeyttä kookosmaidosta. Kun valmistat aterian lieden sijaan uunissa, maut syvenevät entisestään!
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
kurpitsaa (esim. muscat)
1
iso punasipuli
400 ml
kookosmaitoa
½ dl
intialaista currytahnaa (esim. Patak's)
½ tl
suolaa
1 tlk (380 g)
punaisia tai vihreitä linssejä suolaliemessä
Pinnalle
½ dl
mantelilastuja
1 dl
tuoretta minttua hienonnettuna
1 dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
Kurpitsacurry uunissa – ohje:
- Poista kurpitsasta siemenet ja kuoret. Leikkaa kurpitsa reiluiksi paloiksi.
- Kuori ja lohko sipuli.
- Laita kurpitsan- ja sipulinlohkot uunivuokaan. Paahda 225 asteessa 15 minuuttia.
- Sekoita kookosmaito, currytahna ja suola keskenään. Valuta linssit.
- Ota vuoka uunista. Levitä paahdettujen kasvisten päälle linssit. Lisää kookosmaito-currytahnaseos vuokaan ja kääntele.
- Laita vuoka uuniin ja jatka paahtamista vielä toiset 15 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät kunnolla.
- Paahda mantelilastuja kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä.
- Viimeistele curry paahdetuilla mantelilastuilla ja yrteillä ennen tarjoilua. Tarjoa keitetyn basmati- tai jasmiiniriisin kanssa.
Vinkki!
Intialaisen currytahnan voi korvata 2 ruokalusikallisella voimakkaan makuista punaista thai-currytahnaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat