Kurpitsacurry uunissa – intialaisittain maustettu kasvisruoka valmistuu melkein kuin itsestään
45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
30 minUunissa valmistettu kurpitsacurry saa sopivasti potkua intialaisesta currytahnasta ja pehmeyttä kookosmaidosta. Kun valmistat aterian lieden sijaan uunissa, maut syvenevät entisestään!
GL
VE
KA
LA
MA
MU
4.8
Kuvat
Julkaistu 1.10.2015

Kurpitsacurry uunissa – intialaisittain maustettu kasvisruoka valmistuu melkein kuin itsestään
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 kgkurpitsaa (esim. muscat)
- 1iso punasipuli
- 400 mlkookosmaitoa
- ½ dlintialaista currytahnaa (esim. Patak's)
- ½ tlsuolaa
- 1 tlk (380 g)punaisia tai vihreitä linssejä suolaliemessä
Pinnalle
- ½ dlmantelilastuja
- 1 dltuoretta minttua hienonnettuna
- 1 dltuoretta korianteria hienonnettuna
Kurpitsacurry uunissa – ohje:
- Poista kurpitsasta siemenet ja kuoret. Leikkaa kurpitsa reiluiksi paloiksi.
- Kuori ja lohko sipuli.
- Laita kurpitsan- ja sipulinlohkot uunivuokaan. Paahda 225 asteessa 15 minuuttia.
- Sekoita kookosmaito, currytahna ja suola keskenään. Valuta linssit.
- Ota vuoka uunista. Levitä paahdettujen kasvisten päälle linssit. Lisää kookosmaito-currytahnaseos vuokaan ja kääntele.
- Laita vuoka uuniin ja jatka paahtamista vielä toiset 15 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät kunnolla.
- Paahda mantelilastuja kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä.
- Viimeistele curry paahdetuilla mantelilastuilla ja yrteillä ennen tarjoilua. Tarjoa keitetyn basmati- tai jasmiiniriisin kanssa.
Vinkki!
Intialaisen currytahnan voi korvata 2 ruokalusikallisella voimakkaan makuista punaista thai-currytahnaa.

Kikherne-parsakaalicurry lämmittää kuin sisäinen villapaita – nopea kasvisruoka arkeen
Maku

Kala-kasviscurry
Maku

Kikhernekastike on täydellinen arkiruoka, joka lennättää makumatkalle Aasiaan – ihastu kookoksen, korianterin ja curryn lyömättömään yhdistelmään
Kotivinkki

Vihreä curry
Kotivinkki

Paahdettu kurpitsasalaatti – ruokaisassa herkussa makea kurpitsa saa parikseen suolaisen halloumin
Maku

Paahdettu kurpitsa
Maku

Kurpitsamuusi on kaunis ja kuohkea lisuke ruoalle kuin ruoalle – herkullinen maku syntyy paahtamalla kurpitsat uunissa
Kotivinkki

Kurpitsasta on moneksi! Poimi vinkit herkullisen kasviksen käyttöön & 14 suosikkireseptiämme