


Inkivääriä & chiliä
Kurpitsachutney – ihanan mausteinen hilloke sopii lihan seuraksi ja leivän päälle
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min
Kurpistachutney valmistetaan maistuvasta myskikurpitsasta. Lisää potkua tuovat tähtianis, chili ja juustokumina. Kokeile linturuokien seurana! Ps. Maistuva lisuke vaikka joulupöytään.
Reseptin ainekset
4
valkosipulinkynttä
1
sipuli
1
omena
1
punainen chili
200 g
myskikurpitsaa
1 rkl
rypsiöljy
4
tähtianista
2 tl
jauhettua inkivääriä
1 tl
jauhettua juustokuminaa
1 tl
kuivattua chiliä
1 tl
sinapinsiemeniä
0,5 tl
kanelia
0,25 tl
jauhettua neilikkaa
1 dl
valkoviinietikkaa
1,5 dl
vettä
3 dl
hillosokeria
Kurpitsachutney – ohje:
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Kuutioi omena. Hienonna chili. Leikkaa myskikurpitsa pieniksi kuutioiksi.
- Paista sipuleita kattilassa tilkassa rypsiöljyä hetki. Lisää kurpitsat ja paista pari minuuttia. Lisää chili, tähtianikset, inkivääri, juustokumina, korianteri, kuivattu chili, sinapinsiemenet, kaneli ja neilikka. Paista hetki sekoitellen.
- Lisää valkoviinietikka, vesi ja hillosokeri sekä omenakuutiot. Keitä hiljalleen 15 minuuttia.
- Jäähdytä ja siirrä jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat