


Kurpitsa-vuohenjuustopiirakka on syksyisten illanistujaisten suolainen herkkupala
1 h 45 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 20 min
Kurpitsa-vuohenjuustopiirakassa lymyää kahdenlaista vuohenjuustoa ja rosmariinia, myös eleganttina koristeena. Nosta aurinko illanistujaispöytään!
Reseptin ainekset
8 annosta
Vuokaan
1 rkl
voita
1 rkl
vehnäjauhoja
Pohja
125 g
pehmeää voita
3 dl
hiivaleipäjauhoja
1/2 tl
suolaa
1
keltuainen
Täyte
500 g
kurpitsasosetta
1 prk (150 g)
pehmeää vuohenjuustoa (chevre)
3
munaa
2 tl
tuoretta rosmariinia (silputtuna)
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria (rouhittuna )
1/4 tl
muskottipähkinää
Pinnalle
50 g
vuohenjuustoa
1
rosmariinin oksa
Viimeistely
2 rkl
pinjansiemeniä
Kurpitsa-vuohenjuustopiirakka leivotaan näin:
- Voitele ja jauhota piirakkavuoka (Ø 20 cm). Nypi rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Pistele jäähtynyt pohja haarukalla ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.
- Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi ja kaada täyte piirakkapohjan päälle.
- Leikkaa vuohenjuusto palasiksi ja ripottele kurpitsatäytteen päälle. Koristele piiras vielä halutessasi rosmariinin oksalla.
- Paista ensin 200 asteessa uunin alatasolla noin 10 minuuttia ja sitten 175 asteessa noin 40 minuuttia.
- Viimeistele kurpitsapiirakka paahdetuilla pinjansiemenillä.
Vinkki!
Kurpitsasose valmistuu helposti uunissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat