Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kurpitsa-vuohenjuustopiirakka on syksyisten illanistujaisten suolainen herkkupala

1 h 45 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 20 min

Kurpitsa-vuohenjuustopiirakassa lymyää kahdenlaista vuohenjuustoa ja rosmariinia, myös eleganttina koristeena. Nosta aurinko illanistujaispöytään!

20.9.2018
Reseptin ainekset
8 annosta
Vuokaan
1 rkl
voita
1 rkl
vehnäjauhoja
Pohja
125 g
pehmeää voita
3 dl
hiivaleipäjauhoja
1/2 tl
suolaa
1
keltuainen
Täyte
500 g
kurpitsasosetta
1 prk (150 g)
pehmeää vuohenjuustoa (chevre)
3
munaa
2 tl
tuoretta rosmariinia (silputtuna)
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria (rouhittuna )
1/4 tl
muskottipähkinää
Pinnalle
50 g
vuohenjuustoa
1
rosmariinin oksa
Viimeistely
2 rkl
pinjansiemeniä

Kurpitsa-vuohenjuustopiirakka leivotaan näin:

  1. Voitele ja jauhota piirakkavuoka (Ø 20 cm). Nypi rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  2. Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  3. Pistele jäähtynyt pohja haarukalla ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  4. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi ja kaada täyte piirakkapohjan päälle.
  5. Leikkaa vuohenjuusto palasiksi ja ripottele kurpitsatäytteen päälle. Koristele piiras vielä halutessasi rosmariinin oksalla.
  6. Paista ensin 200 asteessa uunin alatasolla noin 10 minuuttia ja sitten 175 asteessa noin 40 minuuttia.
  7. Viimeistele kurpitsapiirakka paahdetuilla pinjansiemenillä.

Vinkki!

Kurpitsasose valmistuu helposti uunissa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt