Maku

Kurpitsa-vuohenjuustopiirakka on syksyisten illanistujaisten suolainen herkkupala

1 h 45 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h 20 min
Kurpitsa-vuohenjuustopiirakassa lymyää kahdenlaista vuohenjuustoa ja rosmariinia, myös eleganttina koristeena. Nosta aurinko illanistujaispöytään!
KA
3.9
0
Julkaistu 20.9.2018


Reseptin ainekset (8 annosta)

Vuokaan

  • 1 rklvoita
  • 1 rklvehnäjauhoja

Pohja

  • 125 gpehmeää voita
  • 3 dlhiivaleipäjauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1keltuainen

Täyte

  • 500 gkurpitsasosetta
  • 1 prk (150 g)pehmeää vuohenjuustoa (chevre)
  • 3munaa
  • 2 tltuoretta rosmariinia (silputtuna)
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria (rouhittuna )
  • 1/4 tlmuskottipähkinää

Pinnalle

  • 50 gvuohenjuustoa
  • 1rosmariinin oksa

Viimeistely

  • 2 rklpinjansiemeniä
Tulosta

Kurpitsa-vuohenjuustopiirakka leivotaan näin:

  1. Voitele ja jauhota piirakkavuoka (Ø 20 cm). Nypi rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  2. Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  3. Pistele jäähtynyt pohja haarukalla ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  4. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi ja kaada täyte piirakkapohjan päälle.
  5. Leikkaa vuohenjuusto palasiksi ja ripottele kurpitsatäytteen päälle. Koristele piiras vielä halutessasi rosmariinin oksalla.
  6. Paista ensin 200 asteessa uunin alatasolla noin 10 minuuttia ja sitten 175 asteessa noin 40 minuuttia.
  7. Viimeistele kurpitsapiirakka paahdetuilla pinjansiemenillä.

Vinkki!

Kurpitsasose valmistuu helposti uunissa.

Kommentoi »