Kurpitsa-vuohenjuustopiirakka on syksyisten illanistujaisten suolainen herkkupala
1 h 45 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
1 h 20 minKurpitsa-vuohenjuustopiirakassa lymyää kahdenlaista vuohenjuustoa ja rosmariinia, myös eleganttina koristeena. Nosta aurinko illanistujaispöytään!
KA
3.9
Kuvat
Julkaistu 20.9.2018

Kurpitsa-vuohenjuustopiirakka on syksyisten illanistujaisten suolainen herkkupala
Reseptin ainekset (8 annosta)
Vuokaan
- 1 rklvoita
- 1 rklvehnäjauhoja
Pohja
- 125 gpehmeää voita
- 3 dlhiivaleipäjauhoja
- 1/2 tlsuolaa
- 1keltuainen
Täyte
- 500 gkurpitsasosetta
- 1 prk (150 g)pehmeää vuohenjuustoa (chevre)
- 3munaa
- 2 tltuoretta rosmariinia (silputtuna)
- 3/4 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria (rouhittuna )
- 1/4 tlmuskottipähkinää
Pinnalle
- 50 gvuohenjuustoa
- 1rosmariinin oksa
Viimeistely
- 2 rklpinjansiemeniä
Kurpitsa-vuohenjuustopiirakka leivotaan näin:
- Voitele ja jauhota piirakkavuoka (Ø 20 cm). Nypi rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Pistele jäähtynyt pohja haarukalla ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.
- Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi ja kaada täyte piirakkapohjan päälle.
- Leikkaa vuohenjuusto palasiksi ja ripottele kurpitsatäytteen päälle. Koristele piiras vielä halutessasi rosmariinin oksalla.
- Paista ensin 200 asteessa uunin alatasolla noin 10 minuuttia ja sitten 175 asteessa noin 40 minuuttia.
- Viimeistele kurpitsapiirakka paahdetuilla pinjansiemenillä.
Vinkki!
Kurpitsasose valmistuu helposti uunissa.

Kurpitsa-pekonikierteet – tuttu pasteija hurmaa uudella ulkomuodollaan
Maku

Mausteinen kurpitsahillo – käytä marmeladin tapaan
Maku

Kurpitsakuppikakut kinuskikuorrutteella
Maku

Kurpitsa-ricottagalette
Maku

Vaniljainen kurpitsahillo
Maku

Kurpitsansiemenkierre
Maku

Valkosuklaalla kuorrutettu kurpitsakakku
Maku

Kurpitsasämpylät
Maku

Kurpitsakierrepullat
Maku