Kurpitsa-ricottagalette
1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h Kurpitsa-ricottagalette on pöydän kaunistus! Sopivan rapean pohjan päällä lepäävät upean oranssit, kuminan makuiset kurpitsapalat ja täyteläiset ricottanokareet muodostavat hasselpähkinöiden kanssa vastustamattoman yhdistelmän! Tee ja ihastu!
4
Kuvat
Julkaistu 18.2.2015

Kurpitsa-ricottagalette
Reseptin ainekset (6 annosta)
Pohja
- 2 1/2 dlvehnäjauhoja
- 100 gvoita
- 1/2 tlsuolaa
- 1/2 dlvettä (kylmää)
Täyte
- 600 gkurpitsaa (myski)
- 1/2 kpltuoretta chiliä
- 2 rkloliiviöljyä
- 1 tlsuolaa
- 1 tlkuminansiemeniä
- 1/2 dlhasselpähkinöitä (kevyesti rouhittuna)
- 200 gricottajuustoa
- 2 rkltuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
Voiteluun
- 1 kplmunaa
Kurpitsa-ricottagalette tehdään näin:
- Nypi jauhot, kuutioitu voi ja suola murumaiseksi seokseksi. Voit myös tehdä taikinan monitoimikoneessa leikkuuterällä.
- Lisää kylmä neste ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa, jottei taikinaan muodostu sitkoa.
- Kääri taikina muovikelmuun ja siirrä jääkaappiin tunniksi.
- Valmista täyte. Kuori myskikurpitsa. Paloittele se muutaman sentin kokoisiksi kuutioiksi. Levitä kuutiot leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta silputulla chilillä, öljyllä, suolalla ja kuminalla.
- Paahda kurpitsakuutioita 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee.
- Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä pyöreäksi levyksi (Ø noin 30 cm).
- Levitä taikinan päälle kurpitsapalat ja kevyesti rouhitut pähkinät (jätä reunoista noin 3 sentin kaistale täyttämättä). Nostele kahdella lusikalla ricottanokareita kurpitsapalojen päälle. Taittele taikinareunat jauhotetuin käsin rennosti täytteen päälle. Voitele reunat vatkatulla munalla.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes galette on kypsä ja kauniin värinen.
- Koristele galette tuoreella rosmariinilla.