


Kurpitsa-ricottagalette
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Kurpitsa-ricottagalette on pöydän kaunistus! Sopivan rapean pohjan päällä lepäävät upean oranssit, kuminan makuiset kurpitsapalat ja täyteläiset ricottanokareet muodostavat hasselpähkinöiden kanssa vastustamattoman yhdistelmän! Tee ja ihastu!
Reseptin ainekset
6 annosta
Pohja
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
100 g
voita
1/2 tl
suolaa
1/2 dl
vettä (kylmää)
Täyte
600 g
kurpitsaa (myski)
1/2 kpl
tuoretta chiliä
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
1 tl
kuminansiemeniä
1/2 dl
hasselpähkinöitä (kevyesti rouhittuna)
200 g
ricottajuustoa
2 rkl
tuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
Voiteluun
1 kpl
munaa
Kurpitsa-ricottagalette tehdään näin:
- Nypi jauhot, kuutioitu voi ja suola murumaiseksi seokseksi. Voit myös tehdä taikinan monitoimikoneessa leikkuuterällä.
- Lisää kylmä neste ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa, jottei taikinaan muodostu sitkoa.
- Kääri taikina muovikelmuun ja siirrä jääkaappiin tunniksi.
- Valmista täyte. Kuori myskikurpitsa. Paloittele se muutaman sentin kokoisiksi kuutioiksi. Levitä kuutiot leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta silputulla chilillä, öljyllä, suolalla ja kuminalla.
- Paahda kurpitsakuutioita 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee.
- Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä pyöreäksi levyksi (Ø noin 30 cm).
- Levitä taikinan päälle kurpitsapalat ja kevyesti rouhitut pähkinät (jätä reunoista noin 3 sentin kaistale täyttämättä). Nostele kahdella lusikalla ricottanokareita kurpitsapalojen päälle. Taittele taikinareunat jauhotetuin käsin rennosti täytteen päälle. Voitele reunat vatkatulla munalla.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes galette on kypsä ja kauniin värinen.
- Koristele galette tuoreella rosmariinilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat