Maku

Kurpitsa-ricottagalette

1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Kurpitsa-ricottagalette on pöydän kaunistus! Sopivan rapean pohjan päällä lepäävät upean oranssit, kuminan makuiset kurpitsapalat ja täyteläiset ricottanokareet muodostavat hasselpähkinöiden kanssa vastustamattoman yhdistelmän! Tee ja ihastu!
4
0
Julkaistu 18.2.2015


Reseptin ainekset (6 annosta)

Pohja

  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 100 gvoita
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 dlvettä (kylmää)

Täyte

  • 600 gkurpitsaa (myski)
  • 1/2 kpltuoretta chiliä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlkuminansiemeniä
  • 1/2 dlhasselpähkinöitä (kevyesti rouhittuna)
  • 200 gricottajuustoa
  • 2 rkltuoretta rosmariinia (hienonnettuna)

Voiteluun

  • 1 kplmunaa
Tulosta

Kurpitsa-ricottagalette tehdään näin:

  1. Nypi jauhot, kuutioitu voi ja suola murumaiseksi seokseksi. Voit myös tehdä taikinan monitoimikoneessa leikkuuterällä.
  2. Lisää kylmä neste ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa, jottei taikinaan muodostu sitkoa.
  3. Kääri taikina muovikelmuun ja siirrä jääkaappiin tunniksi.
  4. Valmista täyte. Kuori myskikurpitsa. Paloittele se muutaman sentin kokoisiksi kuutioiksi. Levitä kuutiot leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta silputulla chilillä, öljyllä, suolalla ja kuminalla.
  5. Paahda kurpitsakuutioita 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee.
  6. Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä pyöreäksi levyksi (Ø noin 30 cm).
  7. Levitä taikinan päälle kurpitsapalat ja kevyesti rouhitut pähkinät (jätä reunoista noin 3 sentin kaistale täyttämättä). Nostele kahdella lusikalla ricottanokareita kurpitsapalojen päälle. Taittele taikinareunat jauhotetuin käsin rennosti täytteen päälle. Voitele reunat vatkatulla munalla.
  8. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes galette on kypsä ja kauniin värinen.
  9. Koristele galette tuoreella rosmariinilla.
Kommentoi »