Maku

Kurpitsa-pekaanipähkinäleipä (Pumpkin & Pecan Bread)

2 h
4.9
1

Kurpitsa-pekaanipähkinäleipä (Pumpkin & Pecan Bread)

MU
KA
1
4.9
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Johanna Kinnari
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 150 gkurpitsaa (soseena, 2 1/2 dl)
  • 2 1/2 dlvettä
  • 35 ghiivaa
  • 1/2 dlvaahterasiirappia (tai siirappia)
  • 2 tlinkivääriä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlkanelia
  • 1/2 tlneilikkaa
  • 1/2 tlmaustepippuria
  • 9 dlvehnäjauhoja
  • 50 gvoita (sulatettuna)
  • 200 gpekaanipähkinöitä

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Sekoita kurpitsasose ja vesi. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota hiiva seokseen. Lisää joukkoon siirappi ja mausteet.

Alusta jauhoja taikinaan pikkuhiljaa. Kun kaikki jauhot on lisätty, alusta taikinaan vielä voi. Vaivaa noin 10 minuuttia, kunnes saat pehmeän, mutta kimmoisan taikinan. Lisää alustuksen loppuvaiheessa noin 2/3 pähkinöistä kevyesti murskattuna.

Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa, liinalla peitettynä.

Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa kevyesti. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile osista 2 pitkänomaista leipää.

Nosta leivät voideltuihin 1 litran vetoisiin suorakaiteen mallisiin vuokiin ja painele päälle pekaanipähkinöitä.

Kohota noin 20 minuuttia leivinliinalla peitettynä.

Voitele kurpitsaleipien pinnat vaahterasiirapilla, ja paista 200-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia.

Anna kurpitsa-pekaanipähkinäleipien jäähtyä hetki uunista ottamisen jälkeen. Kumoa sitten jäähtymään ritilälle leivinliinalla peitettynä.

Vinkki!

Amerikkalaiset käyttävät leivonnassa usein tölkitettyä valmiskurpitsasosetta. Kurpitsasoseen voit valmistaa itse paahtamalla tuoretta kurpitsaa uunissa, kaapimalla kypsän hedelmälihan ja soseuttamalla sen.

MITÄ PIDIT?
4.9
Katso myös nämä