Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Syyskokin lemppari

Kurpitsasta, kikherneistä ja fetasta syntyy herkullinen salaattikulho – pieneksi kuutioitu myskikurpitsa paistuu pannulla 10 minuutissa!

30 min

Garam masala, inkivääri ja kurkuma kuljettavat Intiaan. Kastikkeeksi lusikoitu hummus sen sijaan risteyttää salaatin Lähi-idän keittiöön.

30.9.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (800 g)
hokkaido- tai myskikurpitsa
1 prk (300 g)
kikherneitä suolaliemessä
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
hunajaa
1 rkl
viinietikkaa
1 tl
jauhettua inkivääriä
1 tl
garam masalaa
1 tl
kurkumaa
1 tl
suolaa
Lisäksi
1 l
pinaattia
½
kurkku
1 rs (125 g)
fetakuutioita (chili)öljymarinadissa
1 dl
pähkinä-karpalosekoitusta
1 rs (225 g)
hummusta
1 rku
korianteria

Kurpitsa-kikhernesalaattikulhot – ohje:

  1. Halkaise kurpitsa. Kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa viipaleiksi ja poista kuoret. Kuutioi kurpitsa. Huuhtele kikherneet lävikössä.
  2. Paista kurpitsakuutioita pannulla öljyssä 8–10 minuuttia, kunnes ne tuntuvat pehmeiltä.
  3. Lisää kikherneet, hunaja, viinietikka ja mausteet. Jatka paistamista vielä pari minuuttia niin, että kikherneet lämpenevät.
  4. Huuhtele pinaatit tarvittaessa. Huuhtele ja viipaloi kurkku.
  5. Kasaa annoskulhoihin pinaattia, kurpitsa-kikhernepaistosta ja kurkkua.
  6. Lisää fetakuutioita marinadeineen, pähkinä-karpalosekoitusta, hummusnokareita ja hienonnettua korianteria.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt