


Syyskokin lemppari
Kurpitsasta, kikherneistä ja fetasta syntyy herkullinen salaattikulho – pieneksi kuutioitu myskikurpitsa paistuu pannulla 10 minuutissa!
30 min
Garam masala, inkivääri ja kurkuma kuljettavat Intiaan. Kastikkeeksi lusikoitu hummus sen sijaan risteyttää salaatin Lähi-idän keittiöön.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (800 g)
hokkaido- tai myskikurpitsa
1 prk (300 g)
kikherneitä suolaliemessä
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
hunajaa
1 rkl
viinietikkaa
1 tl
jauhettua inkivääriä
1 tl
garam masalaa
1 tl
kurkumaa
1 tl
suolaa
Lisäksi
1 l
pinaattia
½
kurkku
1 rs (125 g)
fetakuutioita (chili)öljymarinadissa
1 dl
pähkinä-karpalosekoitusta
1 rs (225 g)
hummusta
1 rku
korianteria
Kurpitsa-kikhernesalaattikulhot – ohje:
- Halkaise kurpitsa. Kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa viipaleiksi ja poista kuoret. Kuutioi kurpitsa. Huuhtele kikherneet lävikössä.
- Paista kurpitsakuutioita pannulla öljyssä 8–10 minuuttia, kunnes ne tuntuvat pehmeiltä.
- Lisää kikherneet, hunaja, viinietikka ja mausteet. Jatka paistamista vielä pari minuuttia niin, että kikherneet lämpenevät.
- Huuhtele pinaatit tarvittaessa. Huuhtele ja viipaloi kurkku.
- Kasaa annoskulhoihin pinaattia, kurpitsa-kikhernepaistosta ja kurkkua.
- Lisää fetakuutioita marinadeineen, pähkinä-karpalosekoitusta, hummusnokareita ja hienonnettua korianteria.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat