Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kurpitsajuustokakku

2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min

Juustokakku ja kurpitsapiiras samassa paketissa. Kaakaojauheella maustettu pohja ja päällä Butterfinger - suklaapatukkaa. Leivo tästä paras kakku Halloween-juhliin!

22.10.2016
Reseptin ainekset
10 palaa
Pohja
10 kpl
Digestive-keksejä (150g)
1 rkl
kaakaojauhetta
50 g
voita
Kurpitsatäyte
1 kg
myskikurpitsaa
3 kpl
kananmunaa
1 dl
sokeria
1 rkl
maissitärkkelystä
1/2 tl
kanelia
1/3 tl
inkivääriä
1/4 tl
muskottipähkinää
1/3 tl
suolaa
2 rkl
sitruunamehua
Tuorejuustotäyte
400 g
tuorejuustoa (Philadelphia)
3 kpl
kananmunaa
1 dl
sokeria
1 rkl
maissitärkkelystä
1 tl
vaniljasokeria
Koristeeksi
1 kpl
Butterfinger-suklaapatukka

Kurpitsajuustokakku – ohje:

  1. Leikkaa kurpitsa lohkoihin ja kaavi siemenet pois. Paahda 200 asteessa noin tunti. Anna kurpitsan palojen jäähtyä ja kaavi sisus pois kuoresta.
  2. Punnitse kulhoon 400 g kurpitsaa ja sekoita se vispilällä tasaiseksi. Lisää täytteeseen kananmunat. Yhdistä sokeri, maissitärkkelys ja mausteet. Lisää seokseen kuivat ainekset ja sekoita tasaiseksi. Mausta lopuksi sitruunamehulla. 
  3. Valmista pohja murskaamalla keksit ja lisää kaakaojauhe. Lisää joukkoon sulatettu voi ja pyörittele tasaiseksi massaksi. Painele pohja tasaiseksi irtopohjavuokaan (Ø 20 cm) leivinpaperin päälle. Siirrä jääkaappiin odottamaan. 
  4. Valmista juustokakkumassa pehmentämällä tuorejuusto ja lisää joukkoon kananmunat. Sekoita keskenään sokeri, maissitärkkelys, vaniljasokeri ja lisää massaan. Sekoita tasaiseksi.
  5. Lämmitä uuni 175-asteiseksi.
  6. Ota pohja jääkaapista ja kaada juustokakkumassa pohjalle. Lusikoi päälle kurpitsatäyte ja pyöräyttele muutama kerta lusikalla, jotta massat hieman sekoittuvat. Vedä lopuksi lusikan varrella muutama ympyrä massaan. Paista kakkua noin 50 minuuttia ja sammuta uuni. Jätä uunin oven väliin puukauha ja anna kakun jäähtyä rauhassa noin tunnin verran.
  7. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
  8. Koristele valmis kakku Butterfinger-suklaapatukkarouheella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt