Kurpitsa-juustokakku

2 h 30 min
4.3
1

Kurpitsa-juustokakku

Juustokakku ja kurpitsapiiras samassa paketissa. Kaakaojauheella maustettu pohja ja päällä Butterfinger - suklaapatukkaa. Leivo tästä paras kakku Halloween-juhliin!
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

pohja

  • 10 kplDigestive-keksejä (150g)
  • 1 rklkaakaojauhetta
  • 50 gvoita

kurpitsatäyte

  • 1 kgmyskikurpitsaa
  • 3 kplkananmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 rklmaissitärkkelystä
  • 1/2 tlkanelia
  • 1/3 tlinkivääriä
  • 1/4 tlmuskottipähkinää
  • 1/3 tlsuolaa
  • 2 rklsitruunamehua

tuorejuustotäyte

  • 400 gtuorejuustoa (Philadelphia)
  • 3 kplkananmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 rklmaissitärkkelystä
  • 1 tlvaniljasokeria

koristeeksi

  • 1 kplButterfinger -suklaapatukka

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Leikkaa kurpitsa lohkoihin ja kaavi siemenet pois. Paahda 200 asteessa noin tunti. Anna kurpitsan palojen jäähtyä ja kaavi sisus pois kuoresta.

Punnitse kulhoon 400g kurpitsaa ja sekoita se vispilällä tasaiseksi. Lisää täytteeseen kananmunat. Yhdistä sokeri, maissitärkkelys ja mausteet. Lisää seokseen kuivat ainekset ja sekoita tasaiseksi. Mausta lopuksi sitruunamehulla. 

Valmista pohja murskaamalla keksit ja lisää kaakaojauhe. Lisää joukkoon sulatettu voi ja pyörittele tasaiseksi massaksi. Painele pohja tasaiseksi irtopohjavuokaan (Ø 20 cm) leivinpaperin päälle. Siirrä jääkaappiin odottamaan. 

Valmista juustokakkumassa pehmentämällä tuorejuusto ja lisää joukkoon kananmunat. Sekoita keskenään sokeri, maissitärkkelys, vaniljasokeri ja lisää massaan. Sekoita tasaiseksi.

Lämmitä uuni 175 asteiseksi.

Ota pohja jääkaapista ja kaada juustokakkumassa pohjalle. Lusikoi päälle kurpitsatäyte ja pyöräyttele muutama kerta lusikalla, jotta massat hieman sekoittuvat. Vedä lopuksi lusikan varrella muutama ympyrä massaan. Paista kakkua noin 50 minuuttia ja sammuta uuni. Jätä uunin oven väliin puukauha ja anna kakun jäähtyä rauhassa noin tunnin verran.

Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Koristele valmis kakku Butterfinger -suklaapatukkarouheella.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä