Maku

Kurkkusangria on kesän raikkain juoma! Tarjoile suloisten kukkajäiden kanssa

1 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h
Kaunis ja raikas kurkkusangria on skoolaus kesän herkuille. Kotimaisista avomaankurkuista valmistetun juoman voi tehdä alkoholillisena tai -holittomana. Viimeistele tarjoilemalla juoma ihanien kukkajäiden kanssa!
GL
VE
0
0
Julkaistu: 15.7.2022


Reseptin ainekset (8 annosta)

  • 6 (600 g)avomaankurkkua
  • 3limeä
  • 2 dlvettä
  • 1 dlvaaleaa siirappia
  • ½ rkusitruunamelissa
  • 1 plo (750 ml)kuivaa vegaanista valkoviiniä ( alkoholitonta halutessa)
  • 1 plo (500 ml)sitruunalimonadia

Lisäksi

  • ½ ljäitä
  • 1avomaankurkku
  • 1lime
Tulosta

Kurkkusangria – ohje:

  1. Pese, kuutioi ja soseuta kurkut. Valuta sosetta harsolla vuoratussa tiheässä siivilässä noin tunti. Purista mehu talteen.
  2. Pese 2 limeä ja kuori vihreä kuoriosa kuorimaveitsellä. Purista kolmen limen mehu (noin 1 dl) kattilaan.
  3. Lisää mehuun kuorisiivut, vesi ja siirappi. Kiehauta niin, että siirappi liukenee. Lisää yrtit ja viilennä seos jääkaapissa.
  4. Yhdistä kurkkumehu, kylmä makusiirappi, viini ja limonadi isossa tarjoilukannussa. Lisää jäät ja koristeeksi kurkku ohuina siivuina ja lime lohkoina. Tarjoa heti.

Vinkki: näin teet suloiset kukkajäät

Viimeistele kurkkusangria näyttävillä kukkajäillä. Mausta jääpalojen vesi sitruunanmehulla, lisää syötäviä kukkia ja jäädytä erilaisiin muotteihin.

Kommentoi »