


Kurkkusangria on kesän raikkain juoma! Tarjoile suloisten kukkajäiden kanssa
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min
Kaunis ja raikas kurkkusangria on skoolaus kesän herkuille. Kotimaisista avomaankurkuista valmistetun juoman voi tehdä alkoholillisena tai -holittomana. Viimeistele tarjoilemalla juoma ihanien kukkajäiden kanssa!
Reseptin ainekset
8 annosta
6 (600 g)
avomaankurkkua
3
limeä
2 dl
vettä
1 dl
vaaleaa siirappia
½ rku
sitruunamelissa
1 plo (750 ml)
kuivaa vegaanista valkoviiniä ( alkoholitonta halutessa)
1 plo (500 ml)
sitruunalimonadia
Lisäksi
½ l
jäitä
1
avomaankurkku
1
lime
Kurkkusangria – ohje:
- Pese, kuutioi ja soseuta kurkut. Valuta sosetta harsolla vuoratussa tiheässä siivilässä noin tunti. Purista mehu talteen.
- Pese 2 limeä ja kuori vihreä kuoriosa kuorimaveitsellä. Purista kolmen limen mehu (noin 1 dl) kattilaan.
- Lisää mehuun kuorisiivut, vesi ja siirappi. Kiehauta niin, että siirappi liukenee. Lisää yrtit ja viilennä seos jääkaapissa.
- Yhdistä kurkkumehu, kylmä makusiirappi, viini ja limonadi isossa tarjoilukannussa. Lisää jäät ja koristeeksi kurkku ohuina siivuina ja lime lohkoina. Tarjoa heti.
Vinkki: näin teet suloiset kukkajäät
Viimeistele kurkkusangria näyttävillä kukkajäillä. Mausta jääpalojen vesi sitruunanmehulla, lisää syötäviä kukkia ja jäädytä erilaisiin muotteihin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat