


Kuorrutetut mantelit
Mantelit dipataan sulaan suklaaseen, minkä jälkeen ne pyöritellään herkullisissa koristeissa. Kuorrutetut mantelit vaativat tekijältään hieman sorminäppäryyttä mutta lopputulos palkitsee.
1. Paahda manteleita kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä. Älä polta manteleita.
2. Paloittele suklaa muovikulhoon ja sulata se mikroaaltouunissa miedolla lämmöllä lyhyissä erissä. Sekoita hyvin välillä ja vahdi, ettei suklaa pääse palamaan.
3. Sekoita sulan suklaan joukkoon kerma ja vaniljasokeri.
4. Mittaa haluamasi koristeluaine syvälle lautaselle. Jos käytät marjajauhetta, lisää siihen tomusokeri.
5. Kasta mantelit suklaaseoksessa ja kierittele sen jälkeen koristeissa. Nosta mantelit kuivumaan leivinpaperin päälle. Anna kuivua ja kovettua vähintään muutama tunti, mielellään yön yli.
Manteleiden valmistamiseen kuluu 1 tunti ja 1 vrk kovettumiseen.