Kotivinkki

Kuorrutetut mantelit

24 h
0
0

Kuorrutetut mantelit

Mantelit dipataan sulaan suklaaseen, minkä jälkeen ne pyöritellään herkullisissa koristeissa. Kuorrutetut mantelit vaativat tekijältään hieman sorminäppäryyttä mutta lopputulos palkitsee.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 200 gkuorittuja manteleita
  • 100 gtummaa suklaata
  • 1 rklkuohukermaa
  • ripaus vaniljasokeria

Lisäksi

  • 1 dlkoristerakeita TAI
  • 1 dlkookoshiutaleita TAI
  • 2 rklmarjajauhetta (esim. Berryfect karpalo)
  • 1 tltomusokeria

Tee näin

24 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN23 h

1. Paahda manteleita kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä. Älä polta manteleita.

2. Paloittele suklaa muovikulhoon ja sulata se mikroaaltouunissa miedolla lämmöllä lyhyissä erissä. Sekoita hyvin välillä ja vahdi, ettei suklaa pääse palamaan.

3. Sekoita sulan suklaan joukkoon kerma ja vaniljasokeri.

4. Mittaa haluamasi koristeluaine syvälle lautaselle. Jos käytät marjajauhetta, lisää siihen tomusokeri.

5. Kasta mantelit suklaaseoksessa ja kierittele sen jälkeen koristeissa. Nosta mantelit kuivumaan leivinpaperin päälle. Anna kuivua ja kovettua vähintään muutama tunti, mielellään yön yli.

Manteleiden valmistamiseen kuluu 1 tunti ja 1 vrk kovettumiseen.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä