Maku

Kuohuviini-moussekakku

6 h 45 min
0
0

Kuohuviini-moussekakku

MU
0
0
Katri Niskasen tuhtiin juustokakkuun lorautetaan kuohuviiniä ja komeus kuorrutetaan tuoreilla marjoilla.
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

Pohja

  • 260 gkanelikeksejä (1 paketti, LU Bastogne)
  • 80 gvoita

Täyte

  • 6 kplliivatelehteä
  • 300 gmaustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt)
  • 250 gmascarponejuustoa
  • 1 dltomusokeria
  • 1 dlcavaa (Jaume Serra Oodi vapaudelle)
  • 1/2 dlappelsiinimehua
  • 2 tlluomuappelsiinin kuorta (hienoksi raastettuna)
  • 4 dlkuohukermaa
  • 1 rklsitruunamehua

Koristelu

  • 500 gtuoreita mansikoita
  • 1 dltuoreita pensasmustikoita
  • 1 kplluomuappelsiini (lohkottuna)
  • tuoretta minttua

Tee näin

6 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN6 h

Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi. Pyöräytä tasaiseksi. Taputtele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 24–26 cm) pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin.

Laita liivatteet likoamaan kylmään runsaaseen veteen. Sekoita tuorejuusto, mascarpone, sokeri, cava, appelsiinimehu ja -kuoriraaste tasaiseksi.

Vaahdota kerma toisessa kulhossa puhtailla vatkaimilla.

Kuumenna sitruunamehu kattilassa kiehuvaksi ja nosta se liedeltä. Liuota joukkoon liivatteet, joista on puristettu ylimääräinen neste. Kaada seos ohuena nauhana ja sekoittaen juustotäytteeseen.

Nostele joukkoon kermavaahto. Levitä täyte keksipohjalle. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 6 tuntia tai seuraavaan päivään.

Koristele kakku tuoreilla marjoilla, appelsiinilohkoilla ja mintunlehdillä. Tarjoa puolimakean cavan kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä