Maku

Kuohuviini-moussekakku on Katri Niskasen bravuuri, joka toimii aina ja sopii joka tilanteeseen

6 h 45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
6 h
Muotisuunnittelija Katri Niskasen keittiössä on aina ainekset marjapiirakkaan ja mutakakkuun. Juhlahetkiin Katri leipoo mieluiten tuhdin juustokakun, johon lorautetaan kuohuviiniä ja koko komeus koristellaan tuoreilla mansikoilla, mustikoilla ja vadelmilla. Juustokakku on Katrin bravuuri ja juuri sellainen leivonnainen, joka toimii aina ja sopii joka tilanteeseen.
MU
KA
0
0
Julkaistu: 11.7.2017


Reseptin ainekset (20 annosta)

Pohja

  • 260 gkanelikeksejä (LU Bastogne)
  • 80 gvoita

Täyte

  • 6 liivatelehteä
  • 300 gmaustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt)
  • 250 gmascarponejuustoa
  • 1 dltomusokeria
  • 1 dlcavaa (Jaume Serra Oodi vapaudelle)
  • 1/2 dlappelsiinimehua
  • 2 tlluomuappelsiinin kuorta (hienoksi raastettuna)
  • 4 dlkuohukermaa
  • 1 rklsitruunamehua

Koristelu

  • 500 gtuoreita mansikoita
  • 1 dltuoreita pensasmustikoita
  • 1luomuappelsiini (lohkottuna)
  • tuoretta minttua
Tulosta

Kuohuviini-moussekakku – ohje:

  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi. Pyöräytä tasaiseksi. Taputtele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 24–26 cm) pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin.
  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään runsaaseen veteen. Sekoita tuorejuusto, mascarpone, sokeri, cava, appelsiinimehu ja -kuoriraaste tasaiseksi.
  3. Vaahdota kerma toisessa kulhossa puhtailla vatkaimilla.
  4. Kuumenna sitruunamehu kattilassa kiehuvaksi ja nosta se liedeltä. Liuota joukkoon liivatteet, joista on puristettu ylimääräinen neste. Kaada seos ohuena nauhana ja sekoittaen juustotäytteeseen.
  5. Nostele joukkoon kermavaahto. Levitä täyte keksipohjalle. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 6 tuntia tai seuraavaan päivään.
  6. Koristele kuohuviini-moussekakku tuoreilla marjoilla, appelsiinilohkoilla ja mintunlehdillä. Tarjoa puolimakean cavan kera.
Kommentoi »