Kulhokakku onnistuu aina – tuhdin suklaisia ja kosteita kakkupaloja, espressovaahtoa, kinuskikastiketta ja marjoja samassa paketissa
1 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 30 min
Café latte -kulhokakku valmistuu ilman turhaa pipertämistä. Mitä huolettomammin asettelet ainekset, sitä parempi! Älä pihtaile marjoissa, sillä ne raikastavat kokonaisuuden koukuttavaksi.

Reseptin ainekset 8–10 annosta
Taikina
100 gtummaa suklaata
100 gvalkosuklaata
100 gvoita
3 rkltummaa kaakaojauhetta
2kananmunaa
1 prk (150 g)ranskankermaa
2 dlsokeria
3½ dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
Espressovaahto
2 dlkuohukermaa
200 gvaniljalla maustettua tuorejuustoa
3 rklsokeria
2 rklespresso-pikakahvijauhetta
Lisäksi
5–8 dltuoreita tai pakastemarjoja (esim. vadelmia, mansikoita, herukoita, kirsikoita tai mustikoita)
½ dlkinuskikastiketta
Kulhokakku valmistetaan näin:
- Leikkaa suklaat karkeaksi rouheeksi. Sulata voi. Kaada sulatettu voi kulhoon ja sekoita joukkoon kaakaojauhe, kananmunat, ranskankerma ja sokeri. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja lisää seos taikinan joukkoon. Nostele joukkoon suklaarouhe.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle 20 x 25 cm:n kokoiseen uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ja nosta kylmään vähintään pariksi tunniksi, jolloin kakun rakenne tiivistyy leikattavaksi.
- Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokeri ja espressopikakahvijauhe. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi.
- Puhdista marjat tarvittaessa, ja leikkaa mansikat lohkoiksi. Jos käytät kirsikoita, halkaise ja poista niistä kivet.
- Leikkaa kakkulevy noin 5 x 5 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
- Lado isoon kulhoon kakkupaloja, espressovaahtoa, marjoja ja kinuskikastiketta vuorotellen. Anna tekeytyä viileässä vähintään puoli tuntia.