Kotivinkki

Kulhokakku ei epäonnistu koskaan. Tuhdin suklaisia ja kosteita kakkupaloja, espressovaahtoa, kinuskikastiketta ja tuoreita marjoja, nam!

1 h 15 min
4.3
0

Kulhokakku ei epäonnistu koskaan. Tuhdin suklaisia ja kosteita kakkupaloja, espressovaahtoa, kinuskikastiketta ja tuoreita marjoja, nam!

Unohda piperrys ja tee Café latte -kulhokakku! Mitä huolettomammin asettelet ainekset, sitä parempi. Älä pihtaile marjoissa, sillä ne raikastavat kokonaisuuden koukuttavaksi.
Teksti Suvi Rüster
Kuvat Elvi Rista
Tulosta
Mainos

Ainekset (8–10 annosta)

  • 100 gtummaa suklaata
  • 100 gvalkosuklaata
  • 100 gvoita
  • 3 rkltummaa kaakaojauhetta
  • 2kananmunaa
  • 1 prkranskankermaa (150 g)
  • 2 dlsokeria
  • 3 ½ dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta

Espressovaahto

  • 2 dlkuohukermaa
  • 200 gvaniljalla maustettua tuorejuustoa
  • 3 rklsokeria
  • 2 rklespresso-pikakahvijauhetta

Lisäksi

  • 5–8 dltuoreita tai pakastemarjoja, kuten vadelmia
  • 5–8 dlmansikoita
  • 5–8 dlherukoita
  • 5–8 dlkirsikoita ja mustikoita
  • ½ dlkinuskikastiketta

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN30 min

1. Leikkaa suklaat karkeaksi rouheeksi.Sulata voi. Kaada sulatettu voi kulhoon ja sekoita joukkoon kaakaojauhe, kananmunat, ranskankerma ja sokeri. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja lisää seos taikinan joukkoon. Nostele joukkoon suklaarouhe.

2. Levitä taikina leivinpaperin päälle 20 x 25 cm:n kokoiseen uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ja nosta kylmään vähintään pariksi tunniksi, jolloin kakun rakenne tiivistyy leikattavaksi.

3. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokeri ja espressopikakahvijauhe. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi.

4. Puhdista marjat tarvittaessa, ja leikkaa mansikat lohkoiksi. Jos käytät kirsikoita, halkaise ja poista niistä kivet.

5. Leikkaa kakkulevy noin 5 x 5 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.

6. Lado isoon kulhoon kakkupaloja, espressovaahtoa, marjoja ja kinuskikastiketta vuorotellen. Anna tekeytyä viileässä vähintään puoli tuntia. Tarjoile kulhokakku.

Kun kulhokakku on tehty, kokeile myös näitä

Tässä kakussa on kaikki! Drip cake -valkosuklaakakku upealla liukuvärjäyksellä

Maailman paras jäätelökakku

Nektariini-mansikkabrita

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä