


Kulhokakku onnistuu aina – tuhdin suklaisia ja kosteita kakkupaloja, espressovaahtoa, kinuskikastiketta ja marjoja samassa paketissa
1 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 30 min
Café latte -kulhokakku valmistuu ilman turhaa pipertämistä. Mitä huolettomammin asettelet ainekset, sitä parempi! Älä pihtaile marjoissa, sillä ne raikastavat kokonaisuuden koukuttavaksi.
Reseptin ainekset
8–10 annosta
Taikina
100 g
tummaa suklaata
100 g
valkosuklaata
100 g
voita
3 rkl
tummaa kaakaojauhetta
2
kananmunaa
1 prk (150 g)
ranskankermaa
2 dl
sokeria
3½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
Espressovaahto
2 dl
kuohukermaa
200 g
vaniljalla maustettua tuorejuustoa
3 rkl
sokeria
2 rkl
espresso-pikakahvijauhetta
Lisäksi
5–8 dl
tuoreita tai pakastemarjoja (esim. vadelmia, mansikoita, herukoita, kirsikoita tai mustikoita)
½ dl
kinuskikastiketta
Kulhokakku valmistetaan näin:
- Leikkaa suklaat karkeaksi rouheeksi. Sulata voi. Kaada sulatettu voi kulhoon ja sekoita joukkoon kaakaojauhe, kananmunat, ranskankerma ja sokeri. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja lisää seos taikinan joukkoon. Nostele joukkoon suklaarouhe.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle 20 x 25 cm:n kokoiseen uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ja nosta kylmään vähintään pariksi tunniksi, jolloin kakun rakenne tiivistyy leikattavaksi.
- Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokeri ja espressopikakahvijauhe. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi.
- Puhdista marjat tarvittaessa, ja leikkaa mansikat lohkoiksi. Jos käytät kirsikoita, halkaise ja poista niistä kivet.
- Leikkaa kakkulevy noin 5 x 5 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
- Lado isoon kulhoon kakkupaloja, espressovaahtoa, marjoja ja kinuskikastiketta vuorotellen. Anna tekeytyä viileässä vähintään puoli tuntia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat