


Kukkatortut – täydellinen torttumalli takaa, että saat hilloa jokaisella suupalalla
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Kukkatortut ovat joulutortuista kauneimpia. Tortut leivotaan luumuhiutaletortuista tutulla tyylillä, mutta kiepautettujen sakaroiden keskelle jää suloinen sydänkuvio.
Reseptin ainekset
12 kpl
Kukkatorttu
1 pkt (500 g)
lehti- tai torttutaikinalevyjä (pakaste)
Täyte
2 dl
luumumarmeladia (tai muuta paistonkestävää marmeladia tai hilloa)
Voitelu
1
muna
Pinnalle
1 rkl
tomusokeria
Kukkatortut – ohje:
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita taikinalevyt neliöiksi.
- Lusikoi neliöiden keskelle ruokalusikallinen marmeladia. Nipistä kaikki taikinan kulmat ylös ja painele kolot kiinni niin, että neliöstä muodostuu tiivis nyytti. Käännä nyytti ympäri, sileä puoli ylöspäin.
- Viillä taikinaan ensin neljä viiltoa ja niiden väleihin toiset neljä.
- Käännä joka toinen sakara vasemmalle ja joka toinen sakara oikealle siten, että sakaroiden leikkuupinta ja täyte tulevat näkyviin ja vastakkaisiin suuntiin käännettyjen sakaroiden väliin muodostuu sydänkuvio.
- Voitele tortut halutessasi munalla. Paista kukkatorttuja 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna niiden jäähtyä hetki.
- Tuprauta päälle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
Vinkki!
Kurkkaa vaihepiirroksista, miten kukkatorttu saa muotonsa. Se tehdään lumihiutaletorttujen tyyliin muuten, paitsi viiltojen leikkaamisen jälkeen sakarat käännetään niin, että keskelle jää sydän.




Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat