Kukkakakku

1 h 15 min
3.5
0

Kukkakakku

LA
GL
0
3.5
Teksti Virpi Tissari-Simola
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 4 kplmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 75 gmantelijauhetta
  • 3/4 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Vuoan leivitykseen

  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 dlkookoshiutaleita

Kostutukseen

  • 1 dlmarjatäysmehua

Täyte

  • 150 ghalvaa
  • 1 dlhilloa
  • 500 gvaniljavanukasta

Koristeluun

  • 100 gmarsipaania (valkoinen)
  • 100 gmarsipaania (vaaleanpunainen)
  • 100 gmarsipaania (punainen)

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN30 min

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään mantelijauhe, perunajauho ja leivinjauhe. Lisää seos kevyesti käännellen vaahtoon.

Voitele ja leivitä vuoka. Kaada taikina vuokaan (Ø 24 cm) ja kypsennä kakkua 175-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia. Kokeile tarttuuko taikinaa tikkuun. Jos tarttuu, jatka vielä paistamista. Jäähdytä kakkua 5 minuuttia ennen kuin kumoat sen ritilälle.

Leikkaa kakku sahateräisellä veitsellä kahteen osaan. Kakku murenee helposti. Kostuta kakkulevyt mehulla täyttämisen edetessä.

Hienonna halva rouheeksi. Levitä kakkulevyille ensin hillo ja vaniljavanukas, sitten halvamurut.

Leikkaa mantelimassapötköt pituussuunnassa kahtia ja kauli suikaleet kahden muovikelmun välissä raidalliseksi levyksi.

Koristele kakun pinta marsipaanilevyllä. Siisti reunat. Tee lopusta mantelimassasta koristeita kakun päälle tai koristele kukkakakku pillin pätkiin painetuilla kukilla.

•Älä säikähdä vaikka leikkuupinta ei tulekaan tasaiseksi. Marsipaanimassa peittää pahimmat kolhut.

•Kakkuun voi käyttää myös kaupan valmiita kakkupohjia tai perinteistä sokerikakkua.

•Eriväriset marsipaanit voit sekoittaa tehosekoittimessa yhteen ja kaulia kirjavan seoksen muovikalvojen välissä levyksi.

Vinkki!

•Muista, ettet vahingossa käytä gluteenittomien leivonnaisten vuokien leivitykseen tavallista korppujauhoa!
MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä