Maku

Kukkakaalipizza – oletko jo kokeillut maukasta trendiherkkua?

50 min
0
0

Kukkakaalipizza – oletko jo kokeillut maukasta trendiherkkua?

GL
0
0
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Gluteeniton kukkakaalipohjainen pizza on mainio keksintö. Se ei häviä maussa pätkääkään perinteiselle durumjauhoista tehdylle pizzalle. Kukkakaalipizzan täytteenä on paahdettuja munakoisoviipaleita sekä tomaattilohkoja ja tuoretta basilikaa.

Ainekset (4 annosta)

  • 1 (700 g)kukkakaali
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1iso muna
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 1/2 dlemmentaali- tai parmesaaniraastetta

Pinnalle

  • 1kapea munakoiso
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 100 gricottajuustoa
  • 1 dlranskankermaa
  • 1valkosipulinkynsi murskattuna
  • 1 tloreganoa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 10minitomaattia
  • (1pallo mozzarellaa)
  • 1 rkltuoretta basilikaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN25 min

Kukkakaalipizza valmistuu näin:

Jauha kukkakaali rouheeksi tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon öljyä. Kuumenna seosta mikrossa 2–3 minuuttia. Anna jäähtyä.

Lisää joukkoon muna, suola ja juustoraaste. Painele seos leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle kahdeksi ohueksi pizzapohjaksi. Kypsennä pohjia 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Leikkaa munakoiso ohuiksi viipaleiksi. Ripottele päälle vähän suolaa ja itketä viipaleita 15 minuuttia. Painele pois pinnalle kertynyt neste. Paista viipaleet öljyssä kauniin ruskeiksi.

Sekoita ricotta ja ranskankerma. Mausta valkosipulilla, oreganolla, suolalla ja pippurilla. Levitä seos esipaistettujen pohjien päälle.

Lisää pinnalle munakoisoviipaleet ja puolitetut tomaatit.

Paista pizzaa edelleen 10 minuuttia.

Jos haluat lisätä kukkakaalipizzaan myös mozzarellaa, revi se kuuman pizzan pinnalle. Ripottele basilikanlehdet valmiin pizzan pinnalle.

MITÄ PIDIT?
0