Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kukkakaalipizza – oletko jo kokeillut maukasta trendiherkkua?

50 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 25 min

Gluteeniton kukkakaalipohjainen pizza on mainio keksintö. Se ei häviä maussa pätkääkään perinteiselle durumjauhoista tehdylle pizzalle. Kukkakaalipizzan täytteenä on paahdettuja munakoisoviipaleita sekä tomaattilohkoja ja tuoretta basilikaa.

29.12.2017
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (700 g)
kukkakaali
2 rkl
oliiviöljyä
1
iso muna
1/2 tl
suolaa
1 1/2 dl
emmentaali- tai parmesaaniraastetta
Pinnalle
1
kapea munakoiso
1 rkl
oliiviöljyä
100 g
ricottajuustoa
1 dl
ranskankermaa
1
valkosipulinkynsi murskattuna
1 tl
oreganoa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
10
minitomaattia
(1
pallo mozzarellaa)
1 rkl
tuoretta basilikaa

Kukkakaalipizza – ohje:

  1. Jauha kukkakaali rouheeksi tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon öljyä. Kuumenna seosta mikrossa 2–3 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Lisää joukkoon muna, suola ja juustoraaste. Painele seos leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle kahdeksi ohueksi pizzapohjaksi. Kypsennä pohjia 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  3. Leikkaa munakoiso ohuiksi viipaleiksi. Ripottele päälle vähän suolaa ja itketä viipaleita 15 minuuttia. Painele pois pinnalle kertynyt neste. Paista viipaleet öljyssä kauniin ruskeiksi.
  4. Sekoita ricotta ja ranskankerma. Mausta valkosipulilla, oreganolla, suolalla ja pippurilla. Levitä seos esipaistettujen pohjien päälle.
  5. Lisää pinnalle munakoisoviipaleet ja puolitetut tomaatit.
  6. Paista pizzaa edelleen 10 minuuttia.
  7. Jos haluat lisätä kukkakaalipizzaan myös mozzarellaa, revi se kuuman pizzan pinnalle. Ripottele basilikanlehdet valmiin pizzan pinnalle.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt