Maku

Viehkein kakku kautta aikojen? Kuivakukkakakku on kuin kukkaniitty, joka kätkee sisäänsä vadelmahilloa ja lime-pistaasimoussea

97 h 30 min
{
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
96 h 40 min
Syötävillä kuivakukilla koristeltu kakku on vähäeleisen tyylikäs ja eteerisen kaunis. Perinteiseen sokerikakkupohjaan leivotun kukkakakun voi koota ja koristella jo edellisenä päivänä. Nappaa kuivakukkakakun resepti!
4.3
0
Julkaistu: 18.5.2022


Reseptin ainekset (8–10 annosta)

Pohja

  • 4 munaa (M-koko)
  • 1½ dl sokeria
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja tai ohrakasta (tai kaakaojauhetta)
  • 1 tl leivinjauhetta

Vuoan voiteluun

  • 1 rkl voita
  • 1 rkl korppujauhoja

Kostutus

  • 2 dl maitoa
  • 2 tl vaniljasokeria

Täyte

  • 100 g suolaamattomia pistaasipähkinöitä (esim. Urtekram)
  • 2 dl vispi- tai kuohukermaa
  • 400 g vaniljatuorejuustoa
  • 2 tl sokeria
  • 2 limeä
  • 2 dl vadelmahilloa tai -marmeladia

Voikreemi

  • 200 g voita
  • 4 dl tomusokeria
  • 1 rkl kylmää maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristelu

  • prässättyjä syötäviä kukkia ja yrttejä (esim. miniverbena, malvankukka, sarviorvokki, timjami ja oregano tai meirami) ((ohje reseptin lopussa))
Tulosta

Kuivakukkakakku – ohje:

  1. Prässää kukat ja yrtit hyvissä ajoin täältä löytyvän ohjeen mukaan. Hennot kukat prässäytyvät muutamassa päivässä, paksut vaativat useamman viikon.
  2. Leivo kakkupohja. Voitele ja jauhota 2 litran vetoinen tasapohjainen kakkuvuoka. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. (Jos haluat pohjasta tumman, käytä perunajauhojen tilalla kaakaojauhetta.) Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi varovaisesti nostellen, jotta vaahto ei laske.
  3. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista pohjaa 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 30–40 minuuttia. Jos kakun pinta uhkaa tummua liikaa, peitä kakku leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
  4. Kumoa pohja hetken jäähtyneenä vadille tai leivinpaperille. Anna pohjan jäähtyä vuoalla peitettynä.
  5. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Mausta kostutukseen tuleva maito vaniljasokerilla.
  6. Valmista pistaasitäyte. Rouhi pähkinät ja paahda hetki kuivalla kuumalla pannulla. Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon tuorejuusto, sokeri ja paahdettu pistaasirouhe. Pese limet. Raasta kuoret ja purista mehut täytteeseen. Sekoita tasaiseksi.
  7. Aseta alin kakkupohja tarjoiluvadille. Kostuta pohja ja levitä sille puolet vadelmahillosta. Levitä päälle puolet pistaasitäytteestä. Pane keskimmäinen kakkupohja päälle, kostuta ja levitä loput täytteistä. Aseta kolmas pohjalevy päälle ja kostuta kansi. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi.
  8. Valmista voikreemi. Vaahdota voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on kuohkean vaaleaa. Lisää kylmä maito ja vatkaa vielä muutaman minuutin ajan, kunnes seos on kuohkean sileää. Mausta vaniljasokerilla.
  9. Levitä kreemiä kakun päälle ja reunoille palettiveitsen avulla. Reunat saavat jäädä kakun päältä epätasaiseksi ja hieman kakun pintaa korkeammiksi.
  10. Painele kakun reunoille prässättyjä kukkia ja yrttejä.

Kommentoi »