Maku

Sievistä sievimmät kakkukoristeet! Kandeeratut ja prässätyt kukat valmistuvat helposti – katso ohjeet

Sievistä sievimmät kakkukoristeet! Kandeeratut ja prässätyt kukat valmistuvat helposti – katso ohjeet
Syötävistä kukista valmistat kauniita koristeita kandeeraamalla tai prässäämällä. Kandeeratut kukat ovat heti käyttövalmiita, prässäys vaatii vähintään muutaman päivän odottelun. Kakun päällä kukkakoristeet kestävät kauniina pitkään!
Julkaistu: 18.5.2022
Kandeeratut kukat saavat ylleen sievän sokerihunnun.

Kandeeratut kukat – ohje:

Tarvikkeet:

  • munanvalkuainen
  • n. 1 dl erikoishienoa sokeria
  • syötäviä kukkia
  • pinsetit tai kapeat ruotopihdit
  • (pieni sivellin)
  • leivinpaperiarkki.

Kandeeratut kukat valmistetaan näin:

  1. Erottele valkuainen kulhoon ja vatkaa sen rakenne rikki. Laita sokeri toiseen kulhoon tai lautaselle.
  2. Kasta kukka tai terälehti kerrallaan ensin valkuaisessa. Voit käyttää apuna pinsettejä tai kapeita ruotopihtejä. Vaihtoehtoisesti voit sivellä kukat pienen siveltimen avulla valkuaisella.
  3. Pyörittele kukat sitten sokerissa.
  4. Anna kuivua leivinpaperin päälle yön yli. Säilytä kandeeratut kukat kannellisessa rasiassa huoneenlämmössä.
Kukkien lisäksi myös yrtit sopivat mainiosti prässättäviksi.

Prässätyt kukat – ohje:

Tarvikkeet:

  • syötäviä kukkia
  • käsipaperia tai talouspaperia
  • painava kirja, paksu leikkuulauta tms. painoksi.

Prässätyt kukat valmistetaan näin:

  1. Asettele tuoreet kukat sivuttain tai sisäpuoli alaspäin käsipaperille, joka imee kukista ylimääräisen kosteuden. Laita päälle toinen paperi.
  2. Prässää painavan kirjan välissä tai paksun leikkuulaudan alla. Pidä painon alla, kunnes kukat ovat kuivuneet. Ohuet ja hennot kukat ovat valmiita jo muutamassa päivässä, paksummilla kestää 1–4 viikkoa.

Kommentoi »