Tee makumatka omassa kotikeittiössäsi! Kuhagyros on kalaversio suositusta kreikkalaisesta pikaruoasta
1 h 10 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
30 minKuhagyros tarjotaan perinteiseen tapaan pitaleivän, kuumien ranskalaisten sekä raikkaan feta-jogurttikastikkeen kanssa. Kreikan suosituin pikaruoka taipuu kesäruoaksi suoraan grillistä koottuna, mutta voit paistaa kalan myös pannulla.
0
Kuvat
Julkaistu 20.7.2020

Tee makumatka omassa kotikeittiössäsi! Kuhagyros on kalaversio suositusta kreikkalaisesta pikaruoasta
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 800 gkuhafileetä (nahattomia)
Kuivamausteseos
- 1½ tloreganoa
- 1 tlsumakkia
- 1 tljauhettua korianteria
- 1 tljuustokuminaa
- 1 tlvalkosipulijauhetta
- 1 tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
Paistamiseen
- 2 rkloliivi- tai rypsiöljyä
Tomaatti-kurkkusalaatti
- 4tomaattia
- 1kurkku
- 1 rkulehtipersiljaa
- 2 rkloliiviöljyä
- 1 tlsumakkia
- ⅓ tl sokeria
- ⅓ tl suolaa
- ⅓ tl mustapippuria
Feta-jogurttikastike
- 100 gfetaa
- 2 dlkreikkalaista jogurttia
- ½ dlminttua tai basilikaa hienonnettuna
- 1 rklhunajaa
- ½ tlmustapippuria
Lisäksi
- ranskanperunoita
- pitaleipiä
- kreikkalaisia oliiveja
- sitruunalohkoja
Kuhagyros – ohje:
- Sekoita kuivamauste ja ripottele se kuhafileiden pintaan molemmin puolin. Nosta jääkaappiin maustumaan puoleksi tunniksi.
- Tee tomaatti-kurkkusalaatti. Kuutioi tomaatit ja kurkku. Hienonna lehtipersilja. Sekoita kaikki aineet kulhossa ja anna maustua.
- Hienonna feta haarukalla ja sekoita jogurttiin. Mausta mintulla tai basilikalla, hunajalla ja mustapippurilla.
- Paista ranskanperunat uunissa pakkauksen ohjeen mukaan.
- Paista kalafileet pannulla tai grillissä pari minuuttia per puoli. Ole tarkkana, ettei kala kuivu. Leikkaa paloiksi.
- Täytä lämpimät pitaleivät kalapaloilla, salaatilla, kastikkeella, oliiveilla ja ranskiksilla.
Vinkki!
Jos haluat panostaa, tee myös lisukkeet itse! Katso ohje herkullisiin pitaleipiin sekä itse tehtyihin ranskalaisiin.

Ei mikään ihan tavallinen kalapulla! Kalafelit yhdistävät perinteiset kalapihvit ja eksottiset falafelit
Kotivinkki

Nyhtistäytteiset pitaleivät – sujauta pitaleipien väliin Nyhtökaura-pyöryköitä ja tahini-sitruunavinegretillä maustettua salaattia
Maku

Dukkahmaustetulla porsaanlihalla täytetyt pitaleivät – maukas savustettu grilliruoka
Maku

Kreikkalaiset pitaleivät
Maku

Grillattu mezesalaatti – raikkaita ja mausteisia makuelämyksiä sopivina suupaloina
Kotivinkki

Paremmat kalapuikot: ruiskuorrutettua kuhaa ja tillipestoa
Kotivinkki

Marokkolaiset batbout-leivät – mainioita sellaisenaan, vielä parempia herkullisten lisukkeiden kera
Kotivinkki

Kuhafileet puttanesca-kastikkeella – paistettujen fisujen ja mausteisen tomaattikastikkeen yhdistelmä kutkuttaa makuhermoja
Kotivinkki