


Tee makumatka omassa kotikeittiössäsi! Kuhagyros on kalaversio suositusta kreikkalaisesta pikaruoasta
1 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 30 min
Kuhagyros tarjotaan perinteiseen tapaan pitaleivän, kuumien ranskalaisten sekä raikkaan feta-jogurttikastikkeen kanssa. Kreikan suosituin pikaruoka taipuu kesäruoaksi suoraan grillistä koottuna, mutta voit paistaa kalan myös pannulla.
Reseptin ainekset
6 annosta
800 g
kuhafileetä (nahattomia)
Kuivamausteseos
1½ tl
oreganoa
1 tl
sumakkia
1 tl
jauhettua korianteria
1 tl
juustokuminaa
1 tl
valkosipulijauhetta
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Paistamiseen
2 rkl
oliivi- tai rypsiöljyä
Tomaatti-kurkkusalaatti
4
tomaattia
1
kurkku
1 rku
lehtipersiljaa
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
sumakkia
⅓ tl
sokeria
⅓ tl
suolaa
⅓ tl
mustapippuria
Feta-jogurttikastike
100 g
fetaa
2 dl
kreikkalaista jogurttia
½ dl
minttua tai basilikaa hienonnettuna
1 rkl
hunajaa
½ tl
mustapippuria
Lisäksi
ranskanperunoita
pitaleipiä
kreikkalaisia oliiveja
sitruunalohkoja
Kuhagyros – ohje:
- Sekoita kuivamauste ja ripottele se kuhafileiden pintaan molemmin puolin. Nosta jääkaappiin maustumaan puoleksi tunniksi.
- Tee tomaatti-kurkkusalaatti. Kuutioi tomaatit ja kurkku. Hienonna lehtipersilja. Sekoita kaikki aineet kulhossa ja anna maustua.
- Hienonna feta haarukalla ja sekoita jogurttiin. Mausta mintulla tai basilikalla, hunajalla ja mustapippurilla.
- Paista ranskanperunat uunissa pakkauksen ohjeen mukaan.
- Paista kalafileet pannulla tai grillissä pari minuuttia per puoli. Ole tarkkana, ettei kala kuivu. Leikkaa paloiksi.
- Täytä lämpimät pitaleivät kalapaloilla, salaatilla, kastikkeella, oliiveilla ja ranskiksilla.
Vinkki!
Jos haluat panostaa, tee myös lisukkeet itse! Katso ohje herkullisiin pitaleipiin sekä itse tehtyihin ranskalaisiin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat