Kotivinkki

Tee makumatka omassa kotikeittiössäsi! Kuhagyros on kalaversio suositusta kreikkalaisesta pikaruoasta

1 h 10 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
30 min
Kuhagyros tarjotaan perinteiseen tapaan pitaleivän, kuumien ranskalaisten sekä raikkaan feta-jogurttikastikkeen kanssa. Kreikan suosituin pikaruoka taipuu kesäruoaksi suoraan grillistä koottuna, mutta voit paistaa kalan myös pannulla.
0
0
Julkaistu 20.7.2020


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 800 gkuhafileetä (nahattomia)

Kuivamausteseos

  • 1½ tloreganoa
  • 1 tlsumakkia
  • 1 tljauhettua korianteria
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tlvalkosipulijauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria

Paistamiseen

  • 2 rkloliivi- tai rypsiöljyä

Tomaatti-kurkkusalaatti

  • 4tomaattia
  • 1kurkku
  • 1 rkulehtipersiljaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tlsumakkia
  • ⅓ tl sokeria
  • ⅓ tl suolaa
  • ⅓ tl mustapippuria

Feta-jogurttikastike

  • 100 gfetaa
  • 2 dlkreikkalaista jogurttia
  • ½ dlminttua tai basilikaa hienonnettuna
  • 1 rklhunajaa
  • ½ tlmustapippuria

Lisäksi

  • ranskanperunoita
  • pitaleipiä
  • kreikkalaisia oliiveja
  • sitruunalohkoja
Tulosta

Kuhagyros – ohje:

  1. Sekoita kuivamauste ja ripottele se kuhafileiden pintaan molemmin puolin. Nosta jääkaappiin maustumaan puoleksi tunniksi.
  2. Tee tomaatti-kurkkusalaatti. Kuutioi tomaatit ja kurkku. Hienonna lehtipersilja. Sekoita kaikki aineet kulhossa ja anna maustua.
  3. Hienonna feta haarukalla ja sekoita jogurttiin. Mausta mintulla tai basilikalla, hunajalla ja mustapippurilla.
  4. Paista ranskanperunat uunissa pakkauksen ohjeen mukaan.
  5. Paista kalafileet pannulla tai grillissä pari minuuttia per puoli. Ole tarkkana, ettei kala kuivu. Leikkaa paloiksi.
  6. Täytä lämpimät pitaleivät kalapaloilla, salaatilla, kastikkeella, oliiveilla ja ranskiksilla.

Vinkki!

Jos haluat panostaa, tee myös lisukkeet itse! Katso ohje herkullisiin pitaleipiin sekä itse tehtyihin ranskalaisiin.

Kommentoi »