Unelmien Talo&Koti

Kierrä ja palmikoi pöytään kreikkalaiset pääsiäiskeksit! Kinuskikissan pikkuleivissä on rapea kuori ja suloisen pehmeä sisus

1 h 55 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h 15 min
Kreikkalaiset pääsiäispikkuleivät ovat superhelpot ja -nopeat tehdä. Kinuskikissan reseptillä leivot pikkuleipiin herkullisen murokeksimäisen rakenteen ja hienostuneen appelsiinin aromin.
KA
5
0
Julkaistu: 26.3.2021


Ainekset (36 kpl)

Taikina

  • 1appelsiinin kuoriraaste
  • ¾ dl appelsiinimehua
  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 2munaa
  • 8 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta

Pinnalle

  • 1keltuainen
  • kuorettomia seesaminsiemeniä
Tulosta
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Kreikkalaiset pääsiäiskeksit leivotaan näin:

  1. Pese appelsiini huolellisesti. Raasta kuori ja purista mehu.
  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Lisää appelsiinin kuoriraaste.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos kädellä sekoittaen taikinaan vuorotellen appelsiinimehun kanssa.
  4. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa ainakin tunti. Kylmää taikinaa on helpompi käsitellä. Jaa taikina paloihin. Pyörittele jokaisesta palasta jauhoja apuna käyttäen pikkurillin paksuinen tanko (pituus noin 25 cm).
  5. Nosta tanko pellille leivinpaperin päälle. Taivuta ylösalaisin olevan u-kirjaimen muotoiseksi niin, että muodostuu kaksi häntää. Taivuta hännät kolme kertaa toistensa ympäri palmikoksi.
  6. Voitele kreikkalaiset pääsiäiskeksit keltuaisella ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.

Vinkit!

  • Taikinan tulee olla kiinteä mutta kuitenkin pehmeä. Älä lisää liikaa jauhoja vaan käsittele taikinaa jauhotetuin käsin.
  • Pikkuleivät muotoillaan palmikoiksi tai kierteiksi ja voidellaan keltuaisella. Tunnusomaisen koristelunsa ne saavat seesaminsiemenistä.
  • Kreikassa mureat pikkuleivät nautitaan aamukahvin tai iltapäiväteen kera. Ne maistuvat myös herkullisilta teehen tai kahviin upotettuina.
MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »