Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kreikkalainen piirakka on helppo suolainen herkku sinulle, joka rakastat fetan, oliivien ja tomaatin yhdistelmää

50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min

Tässä suolaisessa kasvispiirakassa maistuvat Kreikan maut. Täytteessä ihastuttavat suolainen fetajuusto, makeat kirsikkatomaatit, punasipuli ja kalamataoliivit, nam!

31.5.2024
Reseptin ainekset
8–10 annosta
1 pkt (380 g)
suolaista piirakkataikinaa (pakaste, esim. Myllyn Paras)
1 pkt (200 g)
fetaa
1 rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
½ tlk (á 350g/180g)
kivettömiä kalamataoliiveja (esim. Pirkka Parhaat)
1
punasipuli
¼ rku
basilikaa hienonnettuna
2 dl
kuohu- tai ruokakermaa
2
kananmunaa
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria

Kreikkalainen piirakka – ohje:

  1. Sulata suolainen piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan ja painele (Ø 24 cm) piirakkavuoan pohjalle.
  2. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Valuta ja halkaise oliivit. Kuori ja viipaloi punasipuli. Hienonna basilika.
  3. Levitä pohjan päälle ensin basilika, sitten kirsikkatomaatit, sipulit ja oliivit. Murustele päälle fetaa.
  4. Sekoita kulhossa kerma, kananmunat ja mausteet. Valuta muna-kermaseos täytteiden päälle.
  5. Paista piirasta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes piirakan täyte on hyytynyt.

Vinkki!

Jos haluat, voit tehdä piirakkapohjan itse. Testaa esimerkiksi rahka-voipohjaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt