


Kreikkalainen piirakka on helppo suolainen herkku sinulle, joka rakastat fetan, oliivien ja tomaatin yhdistelmää
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Tässä suolaisessa kasvispiirakassa maistuvat Kreikan maut. Täytteessä ihastuttavat suolainen fetajuusto, makeat kirsikkatomaatit, punasipuli ja kalamataoliivit, nam!
Reseptin ainekset
8–10 annosta
1 pkt (380 g)
suolaista piirakkataikinaa (pakaste, esim. Myllyn Paras)
1 pkt (200 g)
fetaa
1 rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
½ tlk (á 350g/180g)
kivettömiä kalamataoliiveja (esim. Pirkka Parhaat)
1
punasipuli
¼ rku
basilikaa hienonnettuna
2 dl
kuohu- tai ruokakermaa
2
kananmunaa
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Kreikkalainen piirakka – ohje:
- Sulata suolainen piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan ja painele (Ø 24 cm) piirakkavuoan pohjalle.
- Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Valuta ja halkaise oliivit. Kuori ja viipaloi punasipuli. Hienonna basilika.
- Levitä pohjan päälle ensin basilika, sitten kirsikkatomaatit, sipulit ja oliivit. Murustele päälle fetaa.
- Sekoita kulhossa kerma, kananmunat ja mausteet. Valuta muna-kermaseos täytteiden päälle.
- Paista piirasta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes piirakan täyte on hyytynyt.
Vinkki!
Jos haluat, voit tehdä piirakkapohjan itse. Testaa esimerkiksi rahka-voipohjaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat