


Rahka-voipohja suolaiseen piirakkaan
Teen yleensä suolaisen piirakkapohjan perinteisenä, kaulittavana versiona, mutta rahka-voipohja haastaa klassikon helppoudellaan ja hyvällä maullaan!
Kuutioi voi kulhoon, kuumenna varovaisesti jotta voi pehmenee (älä kuitenkaan sulata). Sekoita joukkoon rahka, jauhot ja leivinjauhe.
Lisää jauhoja tarvittaessa, kunnes taikina on rakenteeltaan helposti käsiteltävää.
Jaa taikina kahtia ja laita toinen puoli jääkaappiin/pakastimeen myöhempää käyttöä varten.
Taputtele taikina 20-24-senttisen piirakkavuoan pohjalle huolellisesti, myös reunoille. Laita kylmään odottamaan n. 30 minuutiksi.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pistele pohjaan varovaisesti reikiä haarukalla, esipaista pohjaa n. 10 minuuttia uunissa. Tämän jälkeen tee haluamasi täyte ja paista täytteestä riippuen 20-30 minuuttia.