Maku

Rahka-voipohja suolaiseen piirakkaan

1 h 5 min
3.6
0

Rahka-voipohja suolaiseen piirakkaan

Teen yleensä suolaisen piirakkapohjan perinteisenä, kaulittavana versiona, mutta rahka-voipohja haastaa klassikon helppoudellaan ja hyvällä maullaan!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 250 gvoita
  • 250 gmaitorahkaa
  • 4 1/2 dlsämpyläjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN1 h

Kuutioi voi kulhoon, kuumenna varovaisesti jotta voi pehmenee (älä kuitenkaan sulata). Sekoita joukkoon rahka, jauhot ja leivinjauhe.

Lisää jauhoja tarvittaessa, kunnes taikina on rakenteeltaan helposti käsiteltävää. 

Jaa taikina kahtia ja laita toinen puoli jääkaappiin/pakastimeen myöhempää käyttöä varten.

Taputtele taikina 20-24-senttisen piirakkavuoan pohjalle huolellisesti, myös reunoille. Laita kylmään odottamaan n. 30 minuutiksi.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pistele pohjaan varovaisesti reikiä haarukalla, esipaista pohjaa n. 10 minuuttia uunissa. Tämän jälkeen tee haluamasi täyte ja paista täytteestä riippuen 20-30 minuuttia.

Vinkki!

- Voit halutessasi laittaa pohjan päälle leivinpaperin ja painoksi esimerkiksi kuivia herneitä esipaiston ajaksi. Tällöin pohja kohoaa mahdollisimman vähän!
MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä