Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Rahka-voipohja suolaiseen piirakkaan

1 h 5 min
{
Aktiivinen 5 min
Passiivinen 1 h 0 min

Teen yleensä suolaisen piirakkapohjan perinteisenä, kaulittavana versiona, mutta rahka-voipohja haastaa klassikon helppoudellaan ja hyvällä maullaan!

25.2.2015
Reseptin ainekset
2 annosta
250 g
voita
250 g
maitorahkaa
4 1/2 dl
sämpyläjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Kuutioi voi kulhoon, kuumenna varovaisesti jotta voi pehmenee (älä kuitenkaan sulata). Sekoita joukkoon rahka, jauhot ja leivinjauhe.

Lisää jauhoja tarvittaessa, kunnes taikina on rakenteeltaan helposti käsiteltävää. 

Jaa taikina kahtia ja laita toinen puoli jääkaappiin/pakastimeen myöhempää käyttöä varten.

Taputtele taikina 20-24-senttisen piirakkavuoan pohjalle huolellisesti, myös reunoille. Laita kylmään odottamaan n. 30 minuutiksi.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pistele pohjaan varovaisesti reikiä haarukalla, esipaista pohjaa n. 10 minuuttia uunissa. Tämän jälkeen tee haluamasi täyte ja paista täytteestä riippuen 20-30 minuuttia.

- Voit halutessasi laittaa pohjan päälle leivinpaperin ja painoksi esimerkiksi kuivia herneitä esipaiston ajaksi. Tällöin pohja kohoaa mahdollisimman vähän!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt