Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kreikkalainen lammaspiirakka – Anna-Leenan muhkea piirakka maistuu ihanasti mintulta ja munakoisolta!

1 h 5 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 35 min

Lukijamme Anna-Leenan täydellinen lammaspiirakka maistuu pääsiäisestä toiseen. Kreikkalaisten makujen piirakassa yhdistyvät feta, lampaanliha, munakoiso ja tomaatit, minttua unohtamatta.

3.4.2023
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
100 g
voita
3 dl
vehnäjauhoja
½ dl
kylmää vettä
Täyte
1
munakoiso
1 rkl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
400 g
lampaanjauhelihaa (pakaste tai tuore)
2 tl
kuivattua minttua
1 rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
200 g
feta- tai salaattijuustoa
200 g
kreikkalaista jogurttia
1 dl
ruoka- tai kuohukermaa
1
muna
½ tl
mustapippuria
Viimeistely
tuoretta minttua ja/tai timjamia

Kreikkalainen lammaspiirakka − ohje:

  1. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi, lisää kylmä vesi, sekoita tasaiseksi. Pane taikina jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
  2. Leikkaa munakoiso noin sentin viipaleiksi. Paista viipaleet muutamassa erässä kuivalla paistinpannulla molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Lisää lopuksi pannulle vähän öljyä ja kääntele viipaleet pannulla. Mausta suolalla (0,5 tl).
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Ruskista jauheliha ja sipulit pannulla, mausta mintulla ja suolalla (0,5 tl).
  4. Halkaise kirsikkatomaatit. Valuta ja kuutioi fetajuusto. Sekoita jogurtti, kerma ja muna.
  5. Kauli tai painele piirakkataikina voideltuun vuokaan (ø 28 cm). Paista pohjaa 200 asteessa uunin alatasolla ensin 10 minuuttia.
  6. Asettele pohjalle kerroksittain munakoisoviipaleita, jauhelihaa, juustoa ja tomaatteja. Kaada jogurttiseos päälle. Rouhi pippuria piirakan pinnalle.
  7. Jatka paistamista vielä 20–25 minuuttia. Viimeistele kreikkalainen lammaspiirakka yrteillä.

Punalaputettu karitsanjauheliha johti uuden lempipiirakan syntyyn

”Teen kolmivuorotyötä lähihoitajana, joten arkiruokani on nopeaa ja helppoa, kuten pastaa tai ruokaisaa salaattia. Minulla on suuri rakkaus ruoanlaittoon ja olen entiseltä ammatiltani kokki. Vapaapäivinä saatan kokata pitkän kaavan mukaan monta ruokalajia. Kokeilen uusia reseptejä ja käytän Satokausikalenteria ahkerasti.

Suunnittelen ruoanlaittoa niin, ettei hävikkiä syntyisi. Käytän ylijääneitä kasviksia ja kastikkeita vaikkapa murekkeisiin, pastavuokiin ja munakkaisiin. Hävikkimme onkin liki nolla. Kreikkalaista lammaspiirakkaa tein, kun löysin kaupasta punalaputettua karitsanjauhelihaa. Luottopiirakkapohjareseptini toimii tässäkin hyvin.”

Anna-Leena Kuisma, Tervo, Instagramissa @annaleenakuisma

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt