


Kalasoppapäivä!
Kreikkalainen kalakeitto – raikkaan keiton makujuju on liemeen raastettu tomaatti
40 min
Kreikkalainen kalakeitto saa raikkaan säväyksen sitruunasta. Liemeen raastettu iso, mehukas tomaatti tuo umamista makua. Tuoreen maun takuu ovat kalan kanssa liemeen lopuksi lisätyt kirsikkatomaatit.
Reseptin ainekset
4 annosta
800 g
vaalealihaista kalaa (esim. kuhaa)
4
perunaa
4
valkosipulinkynttä
2
sipulia
2
varsisellerinvartta
1
iso tomaatti
1 rs (200 g)
kirsikkatomaatteja
1
sitruuna
1 rku
persiljaa
4 rkl
oliiviöljyä
1 l
vettä
2
kalaliemikuutiota (gluteeniton ja maidoton)
2
laakerinlehteä
1 tl
oreganoa
½ tl
suolaa
½ tl
sokeria
¼ tl
mustapippuria
Kreikkalainen kalakeitto – ohje:
- Leikkaa kala ruodottomiksi paloiksi. Kuori ja pilko perunat. Viipaloi valkosipulinkynnet, pilko sipulit ja varsisellerit. Halkaise tomaatti ja raasta puolikkaat raastimen isolla terällä kulhoon niin, että vain kuori jää käyttämättä. Puolita kirsikkatomaatit. Raasta pestyn ja kuivatun sitruunan keltainen kuoriosa raastimen pienellä terällä ja purista mehu. Hienonna persilja.
- Kuumenna öljy kattilassa, kuullota valkosipulia ja sipulia öljyssä muutama minuutti. Lisää perunat ja sellerit, paista hetki. Kaada joukkoon vesi ja raastettu tomaatti. Murenna nesteeseen kalaliemikuutio, lisää laakerinlehdet ja mausteet.
- Kuumenna liemi kiehuvaksi ja keitä kannella peitettynä 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsyneet.
- Lisää keittoon kalat, kirsikkatomaatit, sitruunanmehu ja kuoriraaste. Keitä vielä 5 minuuttia. Sekoita keittoon lopuksi persilja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat