Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kotoisa juureslasagne

2 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 1 h 30 min

Huippuhyvä ja kotoisa juureslasagne syntyy, kun piilotat levyjen väliin ainakin porkkanoita, lanttuja, herkkutatteja ja kiinankaalia. Kokeile vaikka heti!

31.3.2016
Reseptin ainekset
7 annosta
4
porkkanaa (250 g)
100 g
lanttua
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1/3
purjo
1
paprika
1/2
kiinankaali (á 400 g)
1 dl
kuivattuja herkkutatteja
4 dl
vettä
1 rkl
rypsiöljyä
4
timjamin oksaa
1
rosmariinin oksa
1/2 tl
suolaa
800 g
tomaattimurskaa
100 g
sulatejuustoa (rasvaa 20–24 %, esim. Koskenlaskija)
1
kasvisliemikuutio
1 rkl
oreganoa
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
12
lasagnelevyä
50 g
juustoa (rasvaa 25–35 %) (1 dl mustaleimaemmentaalia raastettuna)

Juureslasagne – ohje:

  1. Pese ja kuori porkkanat ja lanttu. Kuori sipulit. Halkaise ja huuhtele purjo. Huuhtele paprika, poista kanta ja siemenet.
  2. Upota sienet likoamaan veteen.
  3. Leikkaa lanttu pariin osaan. Viipaloi porkkanat ja lanttu. Suikaloi sipulit ja kiinankaali. Kuutioi paprika.
  4. Nosta kasvikset kiinankaalia lukuun ottamatta laakeaan uunivuokaan. Pirskottele päälle öljyä, hienonnetut yrtit ja suolaa.
  5. Paahda 225-asteisessa uunissa grillivastuksen alla 20–30 minuuttia. Kääntele kasviksia kerran pari paahtamisen aikana. Kasvikset saavat ottaa hiukan väriä, mutta varo, etteivät ne pala.
  6. Kumoa paahdetut kasvikset ja kiinankaalit kattilaan.
  7. Kaada sienten liotusvesi kattilaan. Leikkaa sienet tarvittaessa pienemmiksi ja siirrä nekin kattilaan.
  8. Lisää tomaattimurskat, paloiteltu sulatejuusto, kasvisliemikuutio ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua noin 10 minuuttia.
  9. Kokoa kasvislasagne laakeaan voideltuun vuokaan latomalla kastiketta ja lasagnelevyjä kerroksittain. Levitä alimmaiseksi ja päällimmäiseksi kastiketta. Ripottele pinnalle lopuksi juustoraastetta.
  10. 10
    Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
  11. 11
    Peitä vuoka foliolla uunista ottamisen jälkeen. Anna juureslasagnen vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt