


Kotoisa juureslasagne
2 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 1 h 30 min
Huippuhyvä ja kotoisa juureslasagne syntyy, kun piilotat levyjen väliin ainakin porkkanoita, lanttuja, herkkutatteja ja kiinankaalia. Kokeile vaikka heti!
Reseptin ainekset
7 annosta
4
porkkanaa (250 g)
100 g
lanttua
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1/3
purjo
1
paprika
1/2
kiinankaali (á 400 g)
1 dl
kuivattuja herkkutatteja
4 dl
vettä
1 rkl
rypsiöljyä
4
timjamin oksaa
1
rosmariinin oksa
1/2 tl
suolaa
800 g
tomaattimurskaa
100 g
sulatejuustoa (rasvaa 20–24 %, esim. Koskenlaskija)
1
kasvisliemikuutio
1 rkl
oreganoa
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
12
lasagnelevyä
50 g
juustoa (rasvaa 25–35 %) (1 dl mustaleimaemmentaalia raastettuna)
Juureslasagne – ohje:
- Pese ja kuori porkkanat ja lanttu. Kuori sipulit. Halkaise ja huuhtele purjo. Huuhtele paprika, poista kanta ja siemenet.
- Upota sienet likoamaan veteen.
- Leikkaa lanttu pariin osaan. Viipaloi porkkanat ja lanttu. Suikaloi sipulit ja kiinankaali. Kuutioi paprika.
- Nosta kasvikset kiinankaalia lukuun ottamatta laakeaan uunivuokaan. Pirskottele päälle öljyä, hienonnetut yrtit ja suolaa.
- Paahda 225-asteisessa uunissa grillivastuksen alla 20–30 minuuttia. Kääntele kasviksia kerran pari paahtamisen aikana. Kasvikset saavat ottaa hiukan väriä, mutta varo, etteivät ne pala.
- Kumoa paahdetut kasvikset ja kiinankaalit kattilaan.
- Kaada sienten liotusvesi kattilaan. Leikkaa sienet tarvittaessa pienemmiksi ja siirrä nekin kattilaan.
- Lisää tomaattimurskat, paloiteltu sulatejuusto, kasvisliemikuutio ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua noin 10 minuuttia.
- Kokoa kasvislasagne laakeaan voideltuun vuokaan latomalla kastiketta ja lasagnelevyjä kerroksittain. Levitä alimmaiseksi ja päällimmäiseksi kastiketta. Ripottele pinnalle lopuksi juustoraastetta.
- 10Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
- 11Peitä vuoka foliolla uunista ottamisen jälkeen. Anna juureslasagnen vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat