
Valmista kotoisa kasvislasagne näin:
Pese ja kuori porkkanat ja lanttu. Kuori sipulit. Halkaise ja huuhtele purjo. Huuhtele paprika, poista kanta ja siemenet.
Upota sienet likoamaan veteen.
Leikkaa lanttu pariin osaan. Viipaloi porkkanat ja lanttu. Suikaloi sipulit ja kiinankaali. Kuutioi paprika.
Nosta kasvikset kiinankaalia lukuunottamatta laakeaan uunivuokaan. Pirskottele päälle öljyä, hienonnetut yrtit ja suolaa.
Paahda 225-asteisessa uunissa grillivastuksen alla 20–30 minuuttia. Kääntele kasviksia kerran pari paahtamisen aikana. Kasvikset saavat ottaa hiukan väriä, mutta varo, etteivät ne pala.
Kumoa paahdetut kasvikset ja kiinankaalit kattilaan.
Kaada sienten liotusvesi kattilaan. Leikkaa sienet tarvittaessa pienemmiksi ja siirrä nekin kattilaan.
Lisää tomaattimurskat, paloiteltu sulatejuusto, kasvisliemikuutio ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua noin 10 minuuttia.
Kokoa kasvislasagne laakeaan voideltuun vuokaan latomalla kastiketta ja lasagnelevyjä kerroksittain. Levitä alimmaiseksi ja päällimmäiseksi kastiketta. Ripottele pinnalle lopuksi juustoraastetta.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Peitä vuoka foliolla uunista ottamisen jälkeen. Anna kasvislasagnen vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista.