Vielä yksi pala!
Kostea kuivakakku – mehevän kahvikakun salaisuus piilee pistaasitahnassa
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Kostea kuivakakku on täynnä herkullista pähkinäistä makua. Pistaasitahnalla maustettu ja mehevöitetty suklaahippukakku on takuuvarma hitti kahvipöydässä.
Reseptin ainekset
20 palaa
100 g
tummaa suklaata
6 dl
vehnäjauhoja
3 tl
vaniljasokeria
2 tl
leivinjauhetta
250 g
voita tai leivontamargariinia
3½ dl
sokeria
4
munaa
2 dl
pistaasipähkinälevitettä
1½ dl
kevytmaitoa
Lisäksi
2 rkl
korppujauhoja
1 rkl
voita vuoan voiteluun
Kostea kuivakakku – ohje:
- Voitele ja korppujauhota 2,5 litran vetoinen rengaskakkuvuoka.
- Rouhi suklaa karkeaksi muruksi veitsellä. Yhdistä vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään.
- Vaahdota rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vaahdottaen. Lisää pistaasipähkinälevite.
- Lisää jauhoseosta ja maitoa vuorotellen taikinan sekaan. Lisää rouhittu suklaa. Sekoita varoen tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.
- Paista 175-asteisessa uunissa 55–60 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys cocktailtikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa.
- Anna kakun jäähtyä vuoassaan 15 minuuttia. Kumoa kakku sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat