Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Vielä yksi pala!

Kostea kuivakakku – mehevän kahvikakun salaisuus piilee pistaasitahnassa

1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min

Kostea kuivakakku on täynnä herkullista pähkinäistä makua. Pistaasitahnalla maustettu ja mehevöitetty suklaahippukakku on takuuvarma hitti kahvipöydässä.

21.10.2025
Reseptin ainekset
20 palaa
100 g
tummaa suklaata
6 dl
vehnäjauhoja
3 tl
vaniljasokeria
2 tl
leivinjauhetta
250 g
voita tai leivontamargariinia
3½ dl
sokeria
4
munaa
2 dl
pistaasipähkinälevitettä
1½ dl
kevytmaitoa
Lisäksi
2 rkl
korppujauhoja
1 rkl
voita vuoan voiteluun

Kostea kuivakakku – ohje:

  1. Voitele ja korppujauhota 2,5 litran vetoinen rengaskakkuvuoka.
  2. Rouhi suklaa karkeaksi muruksi veitsellä. Yhdistä vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään.
  3. Vaahdota rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vaahdottaen. Lisää pistaasipähkinälevite.
  4. Lisää jauhoseosta ja maitoa vuorotellen taikinan sekaan. Lisää rouhittu suklaa. Sekoita varoen tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.
  5. Paista 175-asteisessa uunissa 55–60 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys cocktailtikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa.
  6. Anna kakun jäähtyä vuoassaan 15 minuuttia. Kumoa kakku sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt