


Herkkusämpylät Koreasta
Korealaiset nyhtösämpylät – mehevän juustoinen hittiherkku maistuu valkosipulilta ja yrteiltä
40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 10 min
Tuorejuustolla täytettyjä briossisämpylöitä saa jokaisesta korealaisleipomosta. Pehmeää maitoleipää muistuttavat nyhtösämpylät valmistuvat valmiista briossisämpylöistä nopeasti.
Reseptin ainekset
4–8 annosta
1 pkt (4 kpl)
halkaisemattomia briossisämpylöitä (esim. Rosten)
2 rs (à 200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl
sokeria
Valkosipulivoi
50 g
voita
2 rkl
maitoa
½ tl
sokeria
1
muna
2–3
valkosipulinkynttä
1 rkl
persiljaa hienonnettuna
Korealaiset nyhtösämpylät – ohje:
- Valmista ensin valkosipulivoi. Sulata voi ja lisää joukkoon maito ja sokeri. Anna hetken jäähtyä ja lisää muna. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita valkosipulit ja persilja voiseokseen.
- Notkista tuorejuusto ja mausta sokerilla.
- Leikkaa briosseihin neljä viiltoa päälle siten, että ne jäävät pohjastaan vielä kiinni ja niihin muodostuu 8 sektoria.
- Raota viiltoja yksi kerrallaan varovasti ja pursota tai lusikoi tuorejuustoa niiden sisään. Pursota tai lusikoi loppu tuorejuusto briossien keskelle.
- Kasta briossit valkosipulivoissa viiltopuoli edellä ja laita briossit pellille leivinpaperin päälle. Voit valella lopun valkosipulivoin vielä niiden päälle.
- Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia, kunnes juusto pehmenee ja pinta ruskistuu.
Vinkki!
Voit halutessasi leipoa briossisämpylät myös itse.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat