4(2)
Korealainen kanakeitto – muna ja kana samassa keittokulhossa
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
1 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h
Korealainen kanakeitto on tuhti soppa, jonka mausteet lämmittävät ihanasti. Usko tai älä, mutta tässä keitossa muna ja kana viihtyvät samassa kulhossa!
Reseptin ainekset
4 annosta
Korealainen kanakeitto, liemi
3 cm:n palainkivääriä
3valkosipulinkynttä
3broilerin koipireisi-palaa
1 1/2 lvettä
2 rklsoijakastiketta
2tähtianista
2 tlsuolaa
2 tlfariinisokeria
Keittoon
revityt broilerinlihat
siivilöity keitinliemi
1 rklkanafondia
1/2 dlsherryä
250 gkiinankaalia
2chiliä
2kevätsipulia
2 rkltuoretta minttua
Lisäksi
4munaa
4 dlkeitettyä riisiä
1 rklkorealaista chilitahnaa (gochujang)

Korealainen kanakeitto valmistuu näin:

  1. Kuori ja paloittele inkivääri ja valkosipulinkynnet. Pane broileripalat kattilaan kylmään veteen. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pinnalle nouseva vaahto pois. Lisää mausteet ja hauduta broileria noin tunti. Nosta koivet liemestä. Revi broilerin liha suikaleiksi.
  2. Siivilöi liemi toiseen kattilaan ja anna jäähtyä. Kuori pinnalle noussut rasva pois. Lisää 5 dl vettä, kanafondi ja sherry. Suikaloi kiinankaali, chili ja kevätsipulit. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää kasvikset sekä broilerisuikaleet. Keitä 5 minuuttia. Anna seistä kannen alla ja paista sillä välin munat.
  3. Kauho korealainen kanakeitto annoskulhoihin. Lisää päälle munat ja minttu. Tarjoa lisänä keitettyä riisiä ja chilitahnaa.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.