Korealainen kanakeitto – muna ja kana samassa keittokulhossa
1 h 25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
1 h Korealainen kanakeitto on tuhti soppa, jonka mausteet lämmittävät ihanasti. Usko tai älä, mutta tässä keitossa muna ja kana viihtyvät samassa kulhossa!
GL
LA
MA
4
Kuvat
Julkaistu 10.9.2019

Korealainen kanakeitto – muna ja kana samassa keittokulhossa
Reseptin ainekset (4 annosta)
Korealainen kanakeitto, liemi
- 3 cm:n palainkivääriä
- 3valkosipulinkynttä
- 3broilerin koipireisi-palaa
- 1 1/2 lvettä
- 2 rklsoijakastiketta
- 2tähtianista
- 2 tlsuolaa
- 2 tlfariinisokeria
Keittoon
- revityt broilerinlihat
- siivilöity keitinliemi
- 1 rklkanafondia
- 1/2 dlsherryä
- 250 gkiinankaalia
- 2chiliä
- 2kevätsipulia
- 2 rkltuoretta minttua
Lisäksi
- 4munaa
- 4 dlkeitettyä riisiä
- 1 rklkorealaista chilitahnaa (gochujang)
Korealainen kanakeitto valmistuu näin:
- Kuori ja paloittele inkivääri ja valkosipulinkynnet. Pane broileripalat kattilaan kylmään veteen. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pinnalle nouseva vaahto pois. Lisää mausteet ja hauduta broileria noin tunti. Nosta koivet liemestä. Revi broilerin liha suikaleiksi.
- Siivilöi liemi toiseen kattilaan ja anna jäähtyä. Kuori pinnalle noussut rasva pois. Lisää 5 dl vettä, kanafondi ja sherry. Suikaloi kiinankaali, chili ja kevätsipulit. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää kasvikset sekä broilerisuikaleet. Keitä 5 minuuttia. Anna seistä kannen alla ja paista sillä välin munat.
- Kauho korealainen kanakeitto annoskulhoihin. Lisää päälle munat ja minttu. Tarjoa lisänä keitettyä riisiä ja chilitahnaa.

Korealainen bulgogi
Maku

Kimchi – näin teet korealaista kaaliherkkua itse!
Maku

Kanakeitto tuo voimaa arkeen – houkuttelevan värisessä keitossa on runsaasti kasviksia ja makua
Kotivinkki

Thaimaalainen kanakeitto
Maku

Grillattu kanakeitto – kokeile tavallista herkullisempaa versiota!
Maku

Kirkas kanakeitto
Maku

Curry-kanakeitto
Kotivinkki

Pho-keitto broilerin jauhelihasta
Maku