Maku

Korealainen kanakeitto – muna ja kana samassa keittokulhossa

1 h 25 min
GL
LA
MA
4
0

Korealainen kanakeitto on tuhti soppa, jonka mausteet lämmittävät ihanasti. Usko tai älä, mutta tässä keitossa muna ja kana viihtyvät samassa kulhossa!
Tulosta
Kuvat Kreetta Järvenpää

Ainekset (4 annosta)

Korealainen kanakeitto, liemi

  • 3 cm:n palainkivääriä
  • 3valkosipulinkynttä
  • 3broilerin koipireisi-palaa
  • 1 1/2 lvettä
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 2tähtianista
  • 2 tlsuolaa
  • 2 tlfariinisokeria

Keittoon

  • revityt broilerinlihat
  • siivilöity keitinliemi
  • 1 rklkanafondia
  • 1/2 dlsherryä
  • 250 gkiinankaalia
  • 2chiliä
  • 2kevätsipulia
  • 2 rkltuoretta minttua

Lisäksi

  • 4munaa
  • 4 dlkeitettyä riisiä
  • 1 rklkorealaista chilitahnaa (gochujang)

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Korealainen kanakeitto valmistuu näin:

  1. Kuori ja paloittele inkivääri ja valkosipulinkynnet. Pane broileripalat kattilaan kylmään veteen. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pinnalle nouseva vaahto pois. Lisää mausteet ja hauduta broileria noin tunti. Nosta koivet liemestä. Revi broilerin liha suikaleiksi.
  2. Siivilöi liemi toiseen kattilaan ja anna jäähtyä. Kuori pinnalle noussut rasva pois. Lisää 5 dl vettä, kanafondi ja sherry. Suikaloi kiinankaali, chili ja kevätsipulit. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää kasvikset sekä broilerisuikaleet. Keitä 5 minuuttia. Anna seistä kannen alla ja paista sillä välin munat.
  3. Kauho korealainen kanakeitto annoskulhoihin. Lisää päälle munat ja minttu. Tarjoa lisänä keitettyä riisiä ja chilitahnaa.
MITÄ PIDIT?
4