Kotivinkki

Kombucha-sima – sitruunan ja inkiväärin raikastama juoma valmistuu nopsasti vaikka vappuaattona

1 h 10 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
1 h
Kombucha-sima on perinteisen siman raikas serkku, joka valmistuu hetkessä! Fariinisokerista ja sitruunamehusta keitetyn siirapin ja kombuchan sekoitus maistuu ihan simalta. Inkivääri antaa juomalle kivan säväyksen.
GL
VE
0
0
Julkaistu: 22.4.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1sitruuna
  • 1 dlfariinisokeria
  • 2 cmpala inkivääriä
  • 8 dlkombuchaa

Koristeeksi

  • sitruunaa
  • minttua
Tulosta

Kombucha-sima – ohje:

  1. Pese sitruuna ja suikaloi kuori kattilaan. Lisää sitruunanmehu ja fariinisokeri. Kuori ja viipaloi inkivääri kattilaan. Keitä seosta pari minuuttia, kunne sokeri on liuennut.
  2. Jäähdytä kylmäksi. Siivilöi seos.
  3. Kaada lasin pohjalle noin ruoka­lusikallinen sitruuna-inkiväärisiirappia. Lisää päälle kombuchaa ja sekoita. Viimeistele juomat sitruunaviipaleella ja mintulla. Tarjoa heti.

Kommentoi »