Maku

Suklaata jokaisella suupalalla! Kolmen suklaan juustokakku on jokaisen herkkusuun unelma

10 h
{
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
9 h
Suussasulava kolmen suklaan juustokakku kätkee sisäänsä valkosuklaapohjan ja maitosuklaatäytteen. Päälle rouhitaan lisäksi tummaa suklaata. Voiko kakku olla samalla sekä syntinen että taivaallinen?
KA
4.1
0
Julkaistu: 5.11.2021


Reseptin ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 100 gOreo-keksejä
  • 150 gpiparkakkuja
  • 100 gvoita sulatettuna

Suklaatäyte

  • 175 g tummaa suklaata (50−55 %) )
  • 350 gmaustamatonta tuorejuustoa (täysrasvaista)
  • 1 dlsokeria
  • ½ dl tummaa sokeria
  • 1½ rkl kaakaojauhetta
  • 2munaa
  • 1keltuainen
  • 100 granskankermaa
  • 1 rklvahvaa kahvia

Valkosuklaatäyte

  • 100 gvalkosuklaata
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa (täysrasvaista)
  • 2 rklsokeria
  • 1 rklmaissitärkkelystä
  • ½ tl vanilja-aromia tai vaniljasokeria
  • 1muna
  • ¾ dl ranskankermaa

Maitosuklaaganache (kuorrute)

  • 200 gmaitosuklaata
  • 50 gvähäsuolaista voita
  • 2½ dl vispikermaa

Koristeeksi

  • 30 gsuklaarouhetta (esim. Tesco Triple Chocolate curls)
Tulosta

Kolmen suklaan juustokakku valmistuu näin:

  1. Valmista pohja. Poista Oreo-kekseistä täytteet. Hienonna keksit ja piparit. Sekoita sulatetun voin kanssa.
  2. Pingota irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele keksimassa vuoan pohjalle ja pari senttiä reunoille. Paista 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa.
  3. Valmista suklaatäyte. Sulata suklaa ja siirrä sivuun odottamaan. Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää sokerit ja siivilöity kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen. Sekoita joukkoon ranskankerma, kahvi ja suklaa.
  4. Valmista valkosuklaatäyte. Sulata valkosuklaa ja siirrä sivuun odottamaan. Notkista tuorejuusto. Lisää sokeri, vanilja ja siivilöity maissitärkkelys. Sekoita joukkoon muna ja ranskankerma sekä valkosuklaa. Laita seos pursotuspussiin.
  5. Vuoraa kakkuvuoan ulkopinta foliolla. Se estää täytteen valumisen. Kaada tumma suklaatäyte keksipohjan päälle. Leikkaa pursotinpussiin reikä ja aseta se tumman täytteen sisään noin sentti vuoan reunasta. Pursota valkosuklaatäytettä tumman täytteen sisään paksu rengas. Pursota loput kakun keskelle.
  6. Paista 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Peitä foliolla, mikäli kakku meinaa tummua liikaa. Kokeile kypsyys tikulla. Tikkuun tulee jäädä täytettä, mutta jos se on aivan löysää, paista kakkua vielä hetki. Sammuta uuni, jätä luukku raolle ja anna kakun seistä jälkilämmössä puoli tuntia. Jäähdytä huoneenlämmössä. Peitä kakku kelmulla ja laita yöksi jääkaappiin.
  7. Valmista ganache. Paloittele suklaa ja voi kulhoon. Lämmitä kerma lähes kiehumispisteeseen ja kaada suklaan ja voin päälle. Sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrute kakun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti ennen tarjoilua.
  8. Irrota kakku vuoasta ja koristele suklaarouheella.
Kommentoi »