Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Suklaata jokaisella suupalalla! Kolmen suklaan juustokakku on jokaisen herkkusuun unelma

10 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 9 h 0 min

Suussasulava kolmen suklaan juustokakku kätkee sisäänsä valkosuklaapohjan ja maitosuklaatäytteen. Päälle rouhitaan lisäksi tummaa suklaata. Kakku valmistuu ilman liivatetta.

5.11.2021
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
100 g
Oreo-keksejä
150 g
piparkakkuja
100 g
voita sulatettuna
Suklaatäyte
175 g
tummaa suklaata (50–55 %) )
350 g
maustamatonta tuorejuustoa (täysrasvaista)
1 dl
sokeria
½ dl
tummaa sokeria
1½ rkl
kaakaojauhetta
2
munaa
1
keltuainen
100 g
ranskankermaa
1 rkl
vahvaa kahvia
Valkosuklaatäyte
100 g
valkosuklaata
200 g
maustamatonta tuorejuustoa (täysrasvaista)
2 rkl
sokeria
1 rkl
maissitärkkelystä
½ tl
vanilja-aromia tai vaniljasokeria
1
muna
¾ dl
ranskankermaa
Maitosuklaaganache (kuorrute)
200 g
maitosuklaata
50 g
vähäsuolaista voita
2½ dl
vispikermaa
Koristeeksi
30 g
suklaarouhetta (esim. Tesco Triple Chocolate curls)

Kolmen suklaan juustokakku – ohje:

  1. Valmista pohja. Poista Oreo-kekseistä täytteet. Hienonna keksit ja piparit. Sekoita sulatetun voin kanssa.
  2. Pingota irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele keksimassa vuoan pohjalle ja pari senttiä reunoille. Paista 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa.
  3. Valmista suklaatäyte. Sulata suklaa ja siirrä sivuun odottamaan. Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää sokerit ja siivilöity kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen. Sekoita joukkoon ranskankerma, kahvi ja suklaa.
  4. Valmista valkosuklaatäyte. Sulata valkosuklaa ja siirrä sivuun odottamaan. Notkista tuorejuusto. Lisää sokeri, vanilja ja siivilöity maissitärkkelys. Sekoita joukkoon muna ja ranskankerma sekä valkosuklaa. Laita seos pursotuspussiin.
  5. Vuoraa kakkuvuoan ulkopinta foliolla. Se estää täytteen valumisen. Kaada tumma suklaatäyte keksipohjan päälle. Leikkaa pursotinpussiin reikä ja aseta se tumman täytteen sisään noin sentti vuoan reunasta. Pursota valkosuklaatäytettä tumman täytteen sisään paksu rengas. Pursota loput kakun keskelle.
  6. Paista 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Peitä foliolla, mikäli kakku meinaa tummua liikaa. Kokeile kypsyys tikulla. Tikkuun tulee jäädä täytettä, mutta jos se on aivan löysää, paista kakkua vielä hetki. Sammuta uuni, jätä luukku raolle ja anna kakun seistä jälkilämmössä puoli tuntia. Jäähdytä huoneenlämmössä. Peitä kakku kelmulla ja laita yöksi jääkaappiin.
  7. Valmista ganache. Paloittele suklaa ja voi kulhoon. Lämmitä kerma lähes kiehumispisteeseen ja kaada suklaan ja voin päälle. Sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrute kakun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti ennen tarjoilua.
  8. Irrota kakku vuoasta ja koristele suklaarouheella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt