


Uunissa paahdettu kukkakaali yrttivoilla ja kantarellikastikkeella
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Uunissa paahdettu kukkakaali tarjoillaan paksun kanttarellikastikkeen kera. Kasvisherkku maistuu koko perheelle! Ota resepti talteen ja kokeile.
Reseptin ainekset
4 annosta
Uunissa paahdettu kukkakaali
1 kg
kukkakaali
Yrttivoi
75 g
pehmeää voita
2 rkl
tuoreita timjamin lehtiä
1 rkl
tuoretta rosmariiniä hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl
sitruunankuorta raastettuna
½ tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä
Kanttarellikastike
1 l
tuoreita kanttarelleja
1 kpl
sipuli kuutioituna
3 rkl
voita
2 rkl
vehnäjauhoja
3,3 dl
ruokakermaa
2 rkl
tuoreita timjamin lehtiä
½ tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä
Uunissa paahdettu kukkakaali – ohje:
- Poista kukkakaalista lehdet. Leikkaa kantaa pois niin, että kukkakaali pysyy pystyssä. Laita kukkaali uunivuokaan ja paahda 200 asteessa 30 minuuttia.
- Valmista kukkakaalin paistamisen aikana yrttivoi. Sekoita pehmeän voin joukkoon hienonnetut yrtit, hienonnetut valkosipulin kynnet, raastettu sitruunan kuori ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Sekoita yrttivoi hyvin.
- Nosta kukkakaali uunista ja levitä pehmeä yrttivoi kukkakaalin pinnalle. Nosta kukkakaali takaisin uuniin ja paahda vielä 30-40min. Valele kukkaalia voisulalla muutaman kerran paistamisen aikana.
- Valmista kanttarellikastike kukkakaalin paahtamisen aikan. Sulata voi kasarissa ja kuullota sipuleita muutaman minuutin ajan. Lisää kasariin pilkotut kanttarellit ja paista kunnes kanttarelleista ei enää irtoa nestettä.
- Lisää kasariin vehnäjauhot ja paista samalla sekoittaen muutama minuutti. Sekoita joukkoon ruokakerma ja kuumenna kiehuvaksi.
- Mausta kanttarellikastike timjamilla, mustapippurilla ja suolalla. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
- Tarjoile uunissa paahdettu kukkakaali kanttarellikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
