Maku

Uunissa paahdettu kukkakaali yrttivoilla ja kantarellikastikkeella

1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Uunissa paahdettu kukkakaali tarjoillaan paksun kanttarellikastikkeen kera. Kasvisherkku maistuu koko perheelle! Ota resepti talteen ja kokeile.
KA
MU
5
0


Reseptin ainekset (4 annosta)

Uunissa paahdettu kukkakaali

  • 1 kgkukkakaali

Yrttivoi

  • 75 gpehmeää voita
  • 2 rkltuoreita timjamin lehtiä
  • 1 rkltuoretta rosmariiniä hienonnettuna
  • 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 tlsitruunankuorta raastettuna
  • ½ tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria myllystä

Kanttarellikastike

  • 1 ltuoreita kanttarelleja
  • 1 kplsipuli kuutioituna
  • 3 rklvoita
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 3,3 dlruokakermaa
  • 2 rkltuoreita timjamin lehtiä
  • ½ tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria myllystä
Tulosta

Uunissa paahdettu kukkakaali valmistuu näin:

  1. Poista kukkakaalista lehdet. Leikkaa kantaa pois niin, että kukkakaali pysyy pystyssä. Laita kukkaali uunivuokaan ja paahda 200 asteessa 30 minuuttia.
  2. Valmista kukkakaalin paistamisen aikana yrttivoi. Sekoita pehmeän voin joukkoon hienonnetut yrtit, hienonnetut valkosipulin kynnet, raastettu sitruunan kuori ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Sekoita yrttivoi hyvin.
  3. Nosta kukkakaali uunista ja levitä pehmeä yrttivoi kukkakaalin pinnalle. Nosta kukkakaali takaisin uuniin ja paahda vielä 30-40min. Valele kukkaalia voisulalla muutaman kerran paistamisen aikana.
  4. Valmista kanttarellikastike kukkakaalin paahtamisen aikan. Sulata voi kasarissa ja kuullota sipuleita muutaman minuutin ajan. Lisää kasariin pilkotut kanttarellit ja paista kunnes kanttarelleista ei enää irtoa nestettä.
  5. Lisää kasariin vehnäjauhot ja paista samalla sekoittaen muutama minuutti. Sekoita joukkoon ruokakerma ja kuumenna kiehuvaksi.
  6. Mausta kanttarellikastike timjamilla, mustapippurilla ja suolalla. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  7. Tarjoile uunissa paahdettu kukkakaali kanttarellikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kera.
Kommentoi »