Kokonaisena paahdettu kukkakaali

5
0

Kokonaisena paahdettu kukkakaali

Kokonainen kukkakaali paahtuu uunissa todella upean makuiseksi. Nauti ihanan paahteinen kukkakaali vaikkapa sinihomejuuston kanssa!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplkukkakaali
  • 1 kpllaakerinlehti
  • 3 rkloliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun

  • sinihomejuustoa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Napsi pois kukkakaalin lehdet ja leikkaa kanta lyhyemmäksi.

Kuumenna iso kattilallinen vettä. Laita veteen laakerinlehti ja mausta vesi reilulla suolalla. Keitä kukkakaalia 5 minuuttia ja anna sen valua kuivaksi siivilässä.

Nosta kukkakaali leivinpaperin päälle uunipellille. Sivele pinta reilusti oliiviöljyllä. Rouhi päälle kevyesti suolaa ja mustapippuria.

Paista kukkakaali reilun paahteiseksi 225 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia.

Tarjoile kukkakaalin kanssa esimerkiksi sinihomejuustoa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä