Paahdettu kukkakaali
1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h Paahdettu kukkakaali on upean makuinen ja todella helppo valmistaa. Nauti ihanan paahteinen kukkakaali vaikkapa sinihomejuuston kanssa! Kurkkaa resepti täältä.
GL
KA
LA
MA
MU
SO
VE
4.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 8.9.2016

Paahdettu kukkakaali
Reseptin ainekset (4 annosta)
Paahdettu kukkakaali
- 1 kplkukkakaali
- 1 kpllaakerinlehti
- 3 rkloliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Paahdettu kukkakaali valmistuu näin:
- Napsi pois kukkakaalin lehdet ja leikkaa kanta lyhyemmäksi.
- Kuumenna iso kattilallinen vettä. Laita veteen laakerinlehti ja mausta vesi reilulla suolalla. Keitä kukkakaalia 5 minuuttia ja anna sen valua kuivaksi siivilässä.
- Nosta kukkakaali leivinpaperin päälle uunipellille. Sivele pinta reilusti oliiviöljyllä. Rouhi päälle kevyesti suolaa ja mustapippuria.
- Paahda kukkakaali reilun paahteiseksi 225 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia.
- Tarjoile paahdetun kukkakaalin kanssa esimerkiksi sinihomejuustoa.

Uunissa paahdettu kukkakaali yrttivoilla ja kantarellikastikkeella
Maku

Älä heitä kukkakaalin lehtiä roskiin! Näin hyödynnät vihanneksen kokonaan

Kukkakaalipoke savulohella – terveellinen trendiruoka, joka taltuttaa isommankin nälän
Kotivinkki

Kukkakaalipizza – oletko jo kokeillut maukasta trendiherkkua?
Maku

Kukkakaaliwingsit on helppo tehdä uunissa
Kotivinkki

Kukkakaalimuusi
Maku

Paahdettu Sriracha-kukkakaali
Maku

Kukkakaalipihvit – tämän helpommaksi ei kasvispihvien tekeminen tule!
Maku