Laskiaispullat uudella tavalla! Tee taikinasta pullakuppeja, jotka täytetään kermavaahdolla ja mansikkahillolla
Kasvis
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h
Nauti laskiaispullista uudella tavalla! Ihanat laskiaispullakupit leivotaan kieputtamalla taikinanauha käännetyn muffinipellin kuppien päälle. Täytteenä on perinteiseen tapaan kermavaahtoa ja mansikkahilloa. Pakastekuivattu mansikkamuru viimeistelee laskiaispullakuppien maun.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murustele joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan. Lisää alustuksen loppuvaiheessa myös pehmeä rasva. Taikinassa on sopivasti jauhoja, kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä.
Kohota taikinaa leivinliinan alla noin 30 minuuttia lämpimässä ja vedottomassa paikassa.
Käännä 12-koloinen muffinivuoka ylösalaisin ja voitele joka toisen kohouman pinta rasvalla. Tee kuusi kuppia kerralla, jolloin kupit eivät tartu toisiinsa kiinni paistettaessa.
Vaivaa taikinasta ilmat pois ja kauli taikina levyksi (40 cm x 60 cm). Leikkaa levystä nauhoja (3 cm x 40 cm).
Pyöräytä taikinanauha kohouman keskeltä aloittaen koko kupin ympärille. Anna kohota noin 15 minuuttia. Voitele munalla.
Paista 200 asteessa 10 minuuttia. Nosta kupit pois ja anna niiden jäähtyä ennen täyttämistä. Paista samoin seuraavat kupit.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla.
Pursota tai lusikoi kermavaahtoa kuppeihin. Lisää päälle mansikkahilloa. Ripottele laskiaispullakuppien pinnalle mansikkamurua.
Vinkki!
Täytä pullakupit heti jäähtyneinä tai pakasta myöhempää käyttöä varten, sillä ne kuivuvat nopeammin kuin pyöreät pullat.