Laskiaispullat uudella tavalla! Tee taikinasta pullakuppeja, jotka täytetään kermavaahdolla ja mansikkahillolla
1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h Nauti laskiaispullista uudella tavalla! Ihanat laskiaispullakupit leivotaan kieputtamalla taikinanauha käännetyn muffinipellin kuppien päälle. Täytteenä on perinteiseen tapaan kermavaahtoa ja mansikkahilloa. Pakastekuivattu mansikkamuru viimeistelee laskiaispullakuppien maun.
KA
4.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 30.1.2018

Laskiaispullat uudella tavalla! Tee taikinasta pullakuppeja, jotka täytetään kermavaahdolla ja mansikkahillolla
Reseptin ainekset (20 kpl)
Taikina
- 3 dlmaitoa
- 25 gtuorehiivaa
- 1 dlsokeria
- 2 tlkardemummaa
- ½ tl suolaa
- 8–9 dl vehnäjauhoja
- 100 gvoita tai margariinia
Voitelu
- 1muna
Täyte
- 4 dlvispikermaa
- 1 rklsokeria
- 2 tlvaniljasokeria
- 1–2 dl mansikkahilloa
Viimeistely
- 1 dlkuivattua mansikkarouhetta
Näin leivot laskiaispullat uudella tavalla:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murustele joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan. Lisää alustuksen loppuvaiheessa myös pehmeä rasva. Taikinassa on sopivasti jauhoja, kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä.
- Kohota taikinaa leivinliinan alla noin 30 minuuttia lämpimässä ja vedottomassa paikassa.
- Käännä 12-koloinen muffinivuoka ylösalaisin ja voitele joka toisen kohouman pinta rasvalla. Tee kuusi kuppia kerralla, jolloin kupit eivät tartu toisiinsa kiinni paistettaessa.
- Vaivaa taikinasta ilmat pois ja kauli taikina levyksi (40 cm x 60 cm). Leikkaa levystä nauhoja (3 cm x 40 cm).
- Pyöräytä taikinanauha kohouman keskeltä aloittaen koko kupin ympärille. Anna kohota noin 15 minuuttia. Voitele munalla.
- Paista 200 asteessa 10 minuuttia. Nosta kupit pois ja anna niiden jäähtyä ennen täyttämistä. Paista samoin seuraavat kupit.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla.
- Pursota tai lusikoi kermavaahtoa kuppeihin. Lisää päälle mansikkahilloa. Ripottele laskiaispullakuppien pinnalle mansikkamurua.
Vinkki!
- Täytä pullakupit heti jäähtyneinä tai pakasta myöhempää käyttöä varten, sillä ne kuivuvat nopeammin kuin pyöreät pullat.
- Etsitkö perinteistä ohjetta? Kurkkaa laskiaispullien resepti täältä.

Laskiaispulla ja sen veikeät versiot – valitsetko perinteisen vai kokeiletko kenties laskiaisen juustokakkua tai sitruunalaskiaispullia?

Frozen-pulla on jokaisen pienen jääprinsessan ja -prinssin unelma!
Maku

Iso laskiaispulla kerää katseet – padassa paistuvasta herkusta riittää vaikka koko perheelle!
Maku

Parhaat laskiaispullat kaikilla herkuilla! Nämä pullat kätkevät sisäänsä sekä mantelimassaa että hilloa
Maku

Laskiaistuulihatut – kermavaahdolla ja hillolla täytetyt herkkupalat haastavat perinteiset pullat
Kotivinkki

Laskiaispullaburgerissa ihastuttaa laskiaispullasta tuttu makumaailma sekä uusi, vinkeämpi muoto – katso resepti ja kokeile!
Kotivinkki

Mantelimassa – perinteinen täyte laskiaispullalle
Maku

Vadelmatäyte laskiaispullalle – vaaleanpunainen vaahto tuo perinneherkkuun uutta twistiä
Maku