Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Klementiini-chilikakku

1 h 50 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 1 h 15 min

Jalosta makeat pikkusitrukset elegantiksi kakuksi. Tumman muscovadosokerin ja sitrusten ohella taikinassa maistuu myös chilin viehättävä puraisu. Vaniljarahka antaa rakenteeseen mehevyyttä. Juhlava peite kakulle syntyy karamellisoiduista klementiiniviipaleista, jotka ladotaan vuoan pohjalle. Keikauskakun tapaan ne jäävät valmiin kakun päälle koristeeksi.

18.1.2016
Reseptin ainekset
12 palaa
Karamellisoidut klementiinit
3 kpl
klementiiniä (tai satsumaa)
2 dl
klementiinien vastapuristettua mehua
1 1/2 dl
ruokokidesokeria
Vuoan voiteluun
1 rkl
voita
Taikina
100 g
voita (pehmeää)
2 1/2 dl
tummaa muscovadosokeria
2 kpl
munaa
1 rkl
appelsiinin kuorta hienoksi raastettuna (luomu)
200 g
vaniljarahkaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/2 - 1 tl
kuivattua chiliä

Klementiini-chilikakku – ohje:

Karamellisoidut klementiinit

  1. Pese klementiinit huolellisesti kuumalla vedellä. Leikkaa ne kuorineen ohuiksi viipaleiksi ja poista siemenet.
  2. Siirrä kattilaan klementiiniviipaleet, -mehu ja sokeri. Keitä kannen alla 5 minuuttia Nosta klementiiniviipaleet reikäkauhalla lautaselle odottamaan.
  3. Keitä lientä kokoon kovalla lämmöllä ilman kantta 5-10 minuuttia tai kunnes seos sakenee siirappimaiseksi.
  4. Voitele suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka (tilavuus 1-1 1/2 l). Levitä vuoan pohjalle keitetyt klementiiniviipaleet ja kaada päälle siirappiseos.

Taikina

  1. Vatkaa sähkövatkaimella kulhossa voi ja sokeri kuohkeaksi. 
  2. Lisää munat yksitellen ja edelleen vatkaten.
  3. Lisää appelsiininkuori ja vaniljarahka. Sekoita tasaiseksi.
  4. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi mutta älä enää vatkaa. Lusikoi taikina tasaisesti klementiiniviipaleiden päälle.
  5. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 45-60 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä ja kauniin värinen. Peitä kakku tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa. Kakku on kypsää jos testitikkuun ei tartu taikinaa.
  6. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa tarjoiluvadille.

Vinkki! Käytä kakkuun mielellään luomuhedelmiä. Klementiinien tilalla voit kokeilla myös appelsiinia tai veriappelsiinia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt