Klementiini-chilikakku

1 h 50 min
5
0

Klementiini-chilikakku

Jalosta makeat pikkusitrukset elegantiksi kakuksi. Tumman muscovadosokerin ja sitrusten ohella taikinassa maistuu myös chilin viehättävä puraisu. Vaniljarahka antaa rakenteeseen mehevyyttä. Juhlava peite kakulle syntyy karamellisoiduista klementiiniviipaleista, jotka ladotaan vuoan pohjalle. Keikauskakun tapaan ne jäävät valmiin kakun päälle koristeeksi. Kuva: Sami Repo
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Karamellisoidut klementiinit

  • 3 kplklementiiniä (tai satsumaa)
  • 2 dlklementiinien vastapuristettua mehua
  • 1 1/2 dlruokokidesokeria

Vuoan voiteluun

  • 1 rklvoita

Taikina

  • 100 gvoita (pehmeää)
  • 2 1/2 dltummaa muscovadosokeria
  • 2 kplmunaa
  • 1 rklappelsiinin kuorta hienoksi raastettuna (luomu)
  • 200 gvaniljarahkaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 - 1 tlkuivattua chiliä

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Karamellisoidut klementiinit

Pese klementiinit huolellisesti kuumalla vedellä. Leikkaa ne kuorineen ohuiksi viipaleiksi ja poista siemenet.

Siirrä kattilaan klementiiniviipaleet, -mehu ja sokeri. Keitä kannen alla 5 minuuttia Nosta klementiiniviipaleet reikäkauhalla lautaselle odottamaan.

Keitä lientä kokoon kovalla lämmöllä ilman kantta 5-10 minuuttia tai kunnes seos sakenee siirappimaiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka (tilavuus 1-1 1/2 l). Levitä vuoan pohjalle keitetyt klementiiniviipaleet ja kaada päälle siirappiseos.

Taikina

Vatkaa sähkövatkaimella kulhossa voi ja sokeri kuohkeaksi. 

Lisää munat yksitellen ja edelleen vatkaten.

Lisää appelsiininkuori ja vaniljarahka. Sekoita tasaiseksi.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi mutta älä enää vatkaa. Lusikoi taikina tasaisesti klementiiniviipaleiden päälle.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 45-60 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä ja kauniin värinen. Peitä kakku tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa. Kakku on kypsää jos testitikkuun ei tartu taikinaa.

Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa tarjoiluvadille.

Vinkki!

Käytä kakkuun mielellään luomuhedelmiä. Klementiinien tilalla voit kokeilla myös appelsiinia tai veriappelsiinia.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä