Maku

Kirsikka-lakritsihilloke

1 h 10 min
3.8
0

Kirsikka-lakritsihilloke

GL
KA
LA
MA
MU
0
3.8
Pieni määrä lakritsijauhetta antaa kirsikkahillokkeelle pikantin maun. Kokeile vaikka!
Teksti Teresa Välimäki
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 500 gkirsikoita
  • 1 kplsitruunaa (kuori raastettuna ja 1 dl mehua)
  • 2 1/2 dlruokosokeria
  • 2 tllakritsijauhetta
  • 1 kplvaniljatankoa (halkaistuna)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

Puolita kirsikat ja poista kivet.

Mittaa kirsikat, sitruunankuoriraaste, -mehu, sokeri, lakritsijauhe ja vanilja kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä hiljaa poreillen noin 30 minuuttia.

Kaada hilloke puhtaisiin purkkeihin.

Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.

* Kokeile samalla reseptillä luumuja.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä