Maku

Kirkas kanakeitto

20 min
4
2

Kirkas kanakeitto

Talvinen keittoklassikko kohoaa uusiin korkeuksiin, kun valmistat sen kirkkaaseen liemeen pastan, pinaatin ja uppomunan kera. Helppoa, nopeaa ja niin herkullista.
Teksti Suusta suuhun
Kuvat Suusta suuhun
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 800 gkananfilettä
  • 200 gpastaa
  • 18 dllaimennettua kanalientä
  • 3 kplporkkanaa suikaloituna
  • 200 gsiitakesieniä
  • 150 gtuoretta pinaattia
  • 6 kplkananmunaa (1 per ruokailija)
  • 1 tlkurkumaa
  • 1 tlmustapippuria
  • suolaa tarvittaessa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Paista kanafileet pannulla kypsiksi ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi.

Kiehauta kanaliemi ja lisää joukkoon pasta sekä ohueksi suikaloidut porkkanat. Keitä pastaa paketin ohjeen mukaan al denteksi (noin 6 minuuttia).

Lisää keittoon kana ja sienet. Anna porista miedolla lämmöllä.

Riko keiton joukkoon varovaisesti yksi kananmuna per ruokailija. Varo rikkomasta keltuaista. Voit myös lämmittää toisessa kattilassa hieman kanalientä ja valmistaa uppomunat erikseen. Anna kananmunien kypsyä liemessä 3 minuuttia.

Ota keitto pois liedeltä ja lisää joukkoon tuoreet pinaatinlehdet.

Maista lientä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja kurkumalla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä