


Kirkas kanakeitto
20 min
Talvinen keittoklassikko kohoaa uusiin korkeuksiin, kun valmistat sen kirkkaaseen liemeen pastan, pinaatin ja uppomunan kera. Helppoa, nopeaa ja niin herkullista.
Reseptin ainekset
6 annosta
800 g
kananfilettä
200 g
pastaa
18 dl
laimennettua kanalientä
3
porkkanaa suikaloituna
200 g
siitakesieniä
150 g
tuoretta pinaattia
6
kananmunaa (1 per ruokailija)
1 tl
kurkumaa
1 tl
mustapippuria
suolaa tarvittaessa
Kirkas kanakeitto – ohje:
- Paista kanafileet pannulla kypsiksi ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi.
- Kiehauta kanaliemi ja lisää joukkoon pasta sekä ohueksi suikaloidut porkkanat. Keitä pastaa paketin ohjeen mukaan al denteksi (noin 6 minuuttia).
- Lisää keittoon kana ja sienet. Anna porista miedolla lämmöllä.
- Riko keiton joukkoon varovaisesti yksi kananmuna per ruokailija. Varo rikkomasta keltuaista. Voit myös lämmittää toisessa kattilassa hieman kanalientä ja valmistaa uppomunat erikseen. Anna kananmunien kypsyä liemessä 3 minuuttia.
- Ota keitto pois liedeltä ja lisää joukkoon tuoreet pinaatinlehdet.
- Maista lientä. Mausta kirkas kanakeitto suolalla, mustapippurilla ja kurkumalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat