Maku

Kinuskinen omenatorttu (Caramel Apple Cake)

1 h 10 min
4.1
6

Kinuskinen omenatorttu (Caramel Apple Cake)

Teksti Saara Törmä
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Kuorrutus

  • 1 dlfariinisokeria
  • 50 gvoita
  • 2 rklkuohukermaa
  • 2 dlpekaanipähkinöitä

Taikina

  • 400 gomenaa (kuutioituna)
  • 100 gvoita
  • 2 dlfariinisokeria
  • 2 kplmunaa
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlkanelia
  • 1/2 tlneilikkaa
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka tai piirasvuoka ja leikkaa sen pohjalle sopiva pala leivinpaperia.

Mittaa kuorrutteen fariinisokeri, voi sekä kerma kattilaan ja kuumenna, kunnes voi sulaa. Lisää pekaanipähkinät. Kumoa seos vuoan pohjalle ja tasoita.

Kuori ja halkaise omenat, poista siemenkodat ja kuutioi omenat.

Vaahdota kulhossa voi ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon. Sekoita joukkoon lopuksi myös omenakuutiot.

Nostele taikina pähkinäseoksen päälle ja tasoita. Paista leivonnaista noin 40 minuuttia, kunnes piiraan keskelle työnnettyyn veitseen ei tartu taikinaa. Tortun saa paistaa kunnolla kypsäksi, sillä omenat tuovat kakkuun runsaasti mehukkuutta. Jos pinta tummuu paistettaessa liikaa, peitä torttu leivinpaperilla.

Anna piiraan jäähtyä vuoassaan muutaman minuutin verran ja kumoa se sitten ylösalaisin tarjoiluvadille. Irrota vuoka ja paperi.

Tarjoa lämmin tai jäähtynyt piiras kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä