Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mansikkatäytettä ja herkullista makeaa vaahtoa – Kinuskikissan suukkokakku on yllätyksiä täynnä

Tämä mansikkakakku yllättää! Raikkaan marjatäytteen sisään on piilotettu reilusti vaniljasuukkoja, joten jokaisen palan kohdalle osuu annos makeaa vaahtoa.

Teksti Sini Visa
Kuvat Sini Visa
22.6.2020
Reseptin ainekset
Pohja
200 g
Domino-keksejä
50 g
voita
Täytteen sisään
muutama pala tummaa suklaata
14
vaniljasuukkoa
Mansikkatäyte
8
liivatelehteä
4 dl
vispikermaa
¾ dl
sokeria
400 g
vaniljatuorejuustoa
650 g
mansikoita
Kuorrute
½ dl
kuohukermaa
55 g
tummaa suklaata (esim. Panda)
Pinnalle
mansikoita
marenkeja
suklaamakeisia
suklaapalloja
mintunlehtiä

Kinuskikissan suukkokakku leivotaan näin:

  1. Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reunat reunakalvolla tai sivele reunaan öljyä, jotta kakku irtoaa vuoasta siistimmin. Murskaa Domino-keksit tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
  2. Sulata muutama pala tummaa suklaata mikrossa miedolla lämmöllä (enintään 200 W) tai kuumassa vesihauteessa. Sipaise pieni määrä suklaasulaa jokaisen suklaasuukon pohjaan ja paina kiinni keksipohjaan.
  3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto joukkoon. Soseuta mansikat. Erota noin desilitra soseesta ja kuumenna se kiehuvaksi. Sulata liotetut liivatteet joukkoon. Yhdistä lopun soseen kanssa ja kaada hyvin sekoittaen vaahdon joukkoon
  4. Valuta täytettä vuokaan. Painele huolellisesti pieni määrä kerrallaan suklaasuukkojen väliin, jotta täytteeseen ei jää ilmataskuja. Tasoita pinta. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.
  5. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Mittaa pieneen kattilaan kerma ja paloiteltu suklaa. Lämmitä lieden miedoimmalla teholla välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut ja kuorrute on tasaista. Tarvittaessa jäähdyttele hetki. Valuta kuorrutetta pienen lusikan avulla kakun reunoille. Levitä sitä samalla parin sentin leveydeltä kakun päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
  6. Peitä kuorrutteen raja koristeilla, kuten halkaistuilla mansikoilla, marengeilla, makeisilla ja mintunlehdillä.

Vinkit!

  • Suukkokakun täyte onnistuu myös pakastemansikoista. Niitä ei tarvitse valuttaa.
  • Kun siirrät kakun tarjoilulautaselle, voit ottaa vuoan vuoraamisessa käytetyn leivinpaperin varovasti pohjan alta. Paperin voi myös jättää kakun alle.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt