Jatka sivustolle
Jatka sivustolle



Kinuskikissan Kinder Cookie Pie – mehevän taikinainen ja suklainen jättikeksi taltuttaa vähän isommankin makeannälän
Kinuskikissan Kinder Cookie Pie ennakoi jo pääsiäistä. Jättikeksi on varmasti suklaan ystävän makuun, sillä se piilottaa sisälleen reilusti Kinder-suklaata ja tummia suklaahippuja.
Reseptin ainekset
12 palaa
Taikina
175 g
voita
1½ dl
sokeria
1½ dl
fariinisokeria
1½ tl
vaniljauutetta
1
iso kananmuna
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
½ tl
suolaa
5
Kinder Maxi -patukkaa
¾ dl
tummia suklaahippuja
Kinder Cookie Pie leivotaan näin:
- Sulata voi kattilassa niin, että se kiehahtaa. Lisää sokerit. Anna sokereiden hieman sulaa joukkoon. Lisää vaniljauute ja muna reippaasti käsivispilällä sekoittaen.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan muutamassa erässä. Anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jotta suklaa ei sula taikinan joukkoon seuraavassa vaiheessa.
- Leikkaa Kinder-patukat paloiksi. Säästä noin puolitoista patukkaa ja pieni määrä suklaahippuja pinnalle. Sekoita suklaapalat ja -hiput taikinan joukkoon.
- Painele taikina voidellun piirakkavuoan tai valurautapannun (halkaisija 24 cm) pohjalle. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Vuoan materiaali vaikuttaa paistoaikaan. Keksi saa jäädä keskeltä hieman taikinaiseksi. Lisää paiston jälkeen pinnalle loput suklaapalat ja -hiput.
Vinkit!
- Voit paistaa taikinan myös tavallisina kekseinä. Laita taikinaa nokareiksi pellille leivinpaperin päälle. Jätä riittävästi leviämisvaraa. Paistoaika vähenee noin puolella.
- Taikinan joukkoon on helppo ujuttaa kaapista löytyviä jämiä, esimerkiksi erilaisia suklaamakeisia tai rouhittuja pähkinöitä.
- Tarjoile jättikeksi lämpimänä vaniljajäätelön kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat