Unohda valmisversiot
Kinuskikastike – samettisen pehmeä kinuski valmistuu vain kahdesta aineksesta
25 min
{
Aktiivinen 5 min
Passiivinen 20 min
Kinuskikastike kruunaa jäätelöannokset, jälkiruoat ja leivonnaiset. Perusresepti on helppo muistaa: tarvitset vain kermaa ja sokeria, joita annostellaan yhtä paljon.
Reseptin ainekset
4 annosta
2 dl
kuohu- tai vispikermaa
2 dl
sokeria
Kinuskikastike –ohje:
- Mittaa (pinnoitettuun) kattilaan kerma ja sokeri.
- Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 15–20 minuuttia, kunnes seos sakenee.
- Kinuski on sopivan sakeaa, kun sen keittolämpötila on 110–116 °C. Ilman lämpömittaria voit varmistaa oikean paksuuden pisarakokeella. Kastike on valmista, kun veteen tiputtaessa kinuski jää pisaran muotoon eikä hajoa ja leviä veden joukkoon.
Vinkki!
Voit lisätä halutessasi valmiin kinuskikastikkeen joukkoon nokareen voita, joka tuo kiiltoa ja ripauksen suolaa, joka antaa vastapainoa sen makeudelle.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat