3,8(5)
Kinkkuvoileipäkakku
munaton
13 h
{
Aktiivinen 1 h
Passiivinen 12 h
Kinkkuvoileipäkakku on juhlien toivottu klassikko. Tämä kinkkukakku saa raikkautta hedelmistä ja kurkusta sekä uutta twistiä cheddarista.
Julkaistu 23.5.2016
Maku
Reseptin ainekset 12 annosta
12paahtoleipäviipaletta (isoa, tai vuokaleipää)
Kinkkutäyte
200 gpalvikinkkua (ylikypsää palvikinkkua)
1päärynä (tai omenaa)
100 gtuorejuustoa (ei kevyt, maustamaton)
1 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
2 rkldijoninsinappia
1/2 dllehtipersiljaa (silputtuna)
1/4 tlmustapippuria
1/4 tlsuolaa
Kurkkutäyte
1/2kurkku
2maustekurkkua
150 gtuorejuustoa (valkosipuli)
1 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
3 rklruohosipulia (silputtuna)
Kostutus
1/2 dllihalientä
Pinnalle
1hunajameloni (tai cantaloupemelonia)
1/4vesimeloni
100 gilmakuivattua kinkkua
100 gsulatejuustoa (rasvaa 20-24 %) (100-200 g Koskenlaskija ruoka -cheddarjuustoa)
2 dlrucolaa (tai viinisuolaheinää)

Kinkkuvoileipäkakku – ohje:

Kinkkutäyte:

Silppua kinkku.  Kuori ja kuutioi päärynä tai omena. Notkista tuorejuusto ranskankermalla. Lisää sinappi, persilja ja mustapippuri. Sekoita joukkoon kinkkusilppu ja hedelmäkuutiot. Mausta seos ripauksella suolaa.

Kurkkutäyte:

Halkaise kurkku, kaavi pois siemenet ja leikkaa kurkku hyvin pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös maustekurkut. Notkista tuorejuusto ranskankermalla. Lisää kurkut ja ruohosipulisilppu.

Peitä neliönmuotoisen vuoan (noin 20 cm x 20 cm) pohja leivinpaperilla. (Voit koota kakun myös ilman vuokaa ja kietoa sen kelmuun.)

Leikkaa leivistä kuoret pois. Asettele pohjalle neljä palaa leipää. Sivele ne kevyesti lihaliemellä. Levitä päälle kurkkutäyte.

Lisää täytteen päälle toinen leipäkerros ja kinkkutäyte.

Peitä toinen täytekerros leipäkerroksella ja kostuta se huolellisesti. Anna kakun vetäytyä kelmulla peitettynä jääkaapissa yön yli.

Leikkaa melonit kuutioiksi tai ota niistä palloja palloraudalla.

Puolita kinkkuviipaleet pitkittäin. Pyöräytä viipaleet ruusukkeiksi.

Levitä juusto kinkkukakun pinnalle. Koristele kakku melonipaloilla ja kinkkuruusukkeilla.

Lisää kinkkuvoileipäkakun pinnalle suolaheinän tai rucolan lehtiä juuri ennen kuin nostat kakun pöytään.

Pinnalle sopii cheddarjuuston sijaan myös majoneesi-ranskankermaseos. 

1 kommentti