
Kinkkuvoileipäkakku – ohje:
Kinkkutäyte:
Silppua kinkku. Kuori ja kuutioi päärynä tai omena. Notkista tuorejuusto ranskankermalla. Lisää sinappi, persilja ja mustapippuri. Sekoita joukkoon kinkkusilppu ja hedelmäkuutiot. Mausta seos ripauksella suolaa.
Kurkkutäyte:
Halkaise kurkku, kaavi pois siemenet ja leikkaa kurkku hyvin pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös maustekurkut. Notkista tuorejuusto ranskankermalla. Lisää kurkut ja ruohosipulisilppu.
Peitä neliönmuotoisen vuoan (noin 20 cm x 20 cm) pohja leivinpaperilla. (Voit koota kakun myös ilman vuokaa ja kietoa sen kelmuun.)
Leikkaa leivistä kuoret pois. Asettele pohjalle neljä palaa leipää. Sivele ne kevyesti lihaliemellä. Levitä päälle kurkkutäyte.
Lisää täytteen päälle toinen leipäkerros ja kinkkutäyte.
Peitä toinen täytekerros leipäkerroksella ja kostuta se huolellisesti. Anna kakun vetäytyä kelmulla peitettynä jääkaapissa yön yli.
Leikkaa melonit kuutioiksi tai ota niistä palloja palloraudalla.
Puolita kinkkuviipaleet pitkittäin. Pyöräytä viipaleet ruusukkeiksi.
Levitä juusto kinkkukakun pinnalle. Koristele kakku melonipaloilla ja kinkkuruusukkeilla.
Lisää kinkkuvoileipäkakun pinnalle suolaheinän tai rucolan lehtiä juuri ennen kuin nostat kakun pöytään.
Pinnalle sopii cheddarjuuston sijaan myös majoneesi-ranskankermaseos.