Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Piirakka kiepahti rullalle! Kinkkupiirakkatikkarit ovat lastenjuhlien jättihitti

1 h 2 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 42 min

Porkkanaraaste antaa makua kinkkupiirakoihin, jotka syödään hauskasti tikuista. Näitä piirakkatikkareita lapset rakastavat!

26.4.2022
Reseptin ainekset
16 kpl
Piirakkataikina
2 dl
porkkanaraastetta (hienoa)
200 g
voita
4½ dl
rouheisia sämpyläjauhoja (Sunnuntai)
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
Täyte
100 g
punaista pestoa
100 g
mozzarellajuustoraastetta
12 viipaletta
saunapalvikinkkua
Voiteluun
1
muna
Lisäksi
16
puista jäätelö- tai varrastikkua

Kinkkupiirakkatikkarit – ohje:

  1. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita pehmeä rasva ja porkkanaraaste.
  2. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita jauhoseos rasva-porkkanaseokseen, mutta älä vaivaa taikinaa.
  3. Kumoa taikina tuorekelmun päälle ja kääri taikina siihen. Anna taikinan kovettua jääkaapissa noin puoli tuntia.
  4. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen levyksi (40 cm × 30 cm). Levitä pesto levylle. Asettele päälle kinkkuviipaleet ja ripottele juustoraaste pinnalle.
  5. Pyöritä levy rullaksi pidemmältä sivulta alkaen. Leikkaa terävällä veitsellä noin 2 cm:n viipaleiksi. Nosta rullat leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele munalla. Työnnä tikku rullaan saumakohdasta.
  6. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 12−15 minuuttia.

Vinkki!

Katso myös nämä suositut kinkkupiirakkareseptimme: perinteinen kinkkupiirakka ja pellillinen kinkkupiirakkaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt