0(0)
Piirakka kiepahti rullalle! Kinkkupiirakkatikkarit ovat lastenjuhlien jättihitti
1 h 2 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 42 min
Porkkanaraaste antaa makua kinkkupiirakoihin, jotka syödään hauskasti tikuista. Näitä piirakkatikkareita lapset rakastavat!
26.4.2022
 |
Maku
Reseptin ainekset
16 kpl
Piirakkataikina
2 dlporkkanaraastetta (hienoa)
200 gvoita
4½ dlrouheisia sämpyläjauhoja (Sunnuntai)
1 tlleivinjauhetta
½ tlsuolaa
Täyte
100 gpunaista pestoa
100 gmozzarellajuustoraastetta
12 viipalettasaunapalvikinkkua
Voiteluun
1muna
Lisäksi
16puista jäätelö- tai varrastikkua

Kinkkupiirakkatikkarit – ohje:

  1. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita pehmeä rasva ja porkkanaraaste.
  2. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita jauhoseos rasva-porkkanaseokseen, mutta älä vaivaa taikinaa.
  3. Kumoa taikina tuorekelmun päälle ja kääri taikina siihen. Anna taikinan kovettua jääkaapissa noin puoli tuntia.
  4. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen levyksi (40 cm × 30 cm). Levitä pesto levylle. Asettele päälle kinkkuviipaleet ja ripottele juustoraaste pinnalle.
  5. Pyöritä levy rullaksi pidemmältä sivulta alkaen. Leikkaa terävällä veitsellä noin 2 cm:n viipaleiksi. Nosta rullat leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele munalla. Työnnä tikku rullaan saumakohdasta.
  6. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 12−15 minuuttia.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.