Maku

Piirakka kiepahti rullalle! Kinkkupiirakkatikkarit ovat lastenjuhlien jättihitti

1 h 2 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
42 min
Porkkanaraaste antaa makua kinkkupiirakoihin, jotka syödään hauskasti tikuista. Näitä piirakkatikkareita lapset rakastavat!
0
0
Julkaistu: 26.4.2022


Reseptin ainekset (16 kpl)

Piirakkataikina

  • 2 dlporkkanaraastetta (hienoa)
  • 200 gvoita
  • 4½ dlrouheisia sämpyläjauhoja (Sunnuntai)
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ½ tlsuolaa

Täyte

  • 100 gpunaista pestoa
  • 100 gmozzarellajuustoraastetta
  • 12 viipalettasaunapalvikinkkua

Voiteluun

  • 1muna

Lisäksi

  • 16puista jäätelö- tai varrastikkua
Tulosta

Kinkkupiirakkatikkarit – ohje:

  1. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita pehmeä rasva ja porkkanaraaste.
  2. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita jauhoseos rasva-porkkanaseokseen, mutta älä vaivaa taikinaa.
  3. Kumoa taikina tuorekelmun päälle ja kääri taikina siihen. Anna taikinan kovettua jääkaapissa noin puoli tuntia.
  4. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen levyksi (40 cm × 30 cm). Levitä pesto levylle. Asettele päälle kinkkuviipaleet ja ripottele juustoraaste pinnalle.
  5. Pyöritä levy rullaksi pidemmältä sivulta alkaen. Leikkaa terävällä veitsellä noin 2 cm:n viipaleiksi. Nosta rullat leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele munalla. Työnnä tikku rullaan saumakohdasta.
  6. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 12−15 minuuttia.
Kommentoi »