


Kinkku-juustosarvet
1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 0 min
Koulun kotitalouskirjasta tutut juustosarvet ovat täällä jälleen, ja ah, miten hyviltä ne maistuvatkaan! Testaappas sinäkin.
Reseptin ainekset
16 kpl
2 1/2 dl
kevytmaitoa (tai vettä)
25 g
hiivaa
2 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
6 dl
vehnäjauhoja (6-7 dl, täysjyväjauhoja)
50 g
voita (50-75 g)
50 g
juustoa (rasvaa 25-35 %) (1 dl, halutessa)
Täyte
80 g
juustoa (rasvaa 25-35 %) (8 viipaletta)
8 kpl
kinkkuleikkelettä (8-16 viipaletta, tai palvikinkkua)
Voiteluun
1 kpl
munaa
Kinkku-juustosarvet – ohje:
- Liuota nesteeseen hiiva. Lisää sokeri, suola ja jauhot.
- Alusta lopuksi taikinaan pehmeä rasva ja halutessasi juustoraaste.
- Anna taikinan kohota noin puoli tuntia.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa siitä ilmat pois.
- Jaa taikina kahteen osaan.
- Kauli palat ympyröiksi ja leikkaa ne kahdeksaan kolmioon. Jaa kolmioiden kantoihin juustoviipaleet ja kinkkuleikkeleet. Pyöräytä sarviksi leveämmästä päästä alkaen.
- Nosta sarvet leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
- Voitele kohonneet sarvet munalla.
- Paista kinkku-juustosarvia 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat