Maku

Kinkku-juustosarvet

1 h 40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h
Koulun kotitalouskirjasta tutut juustosarvet ovat täällä jälleen, ja ah, miten hyviltä ne maistuvatkaan! Testaappas sinäkin.
4.5
4
Julkaistu: 1.9.2016


Ainekset (16 kpl)

  • 2 1/2 dlkevytmaitoa (tai vettä)
  • 25 ghiivaa
  • 2 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 6 dlvehnäjauhoja (6-7 dl, täysjyväjauhoja)
  • 50 gvoita (50-75 g)
  • 50 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (1 dl, halutessa)

Täyte

  • 80 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (8 viipaletta)
  • 8 kplkinkkuleikkelettä (8-16 viipaletta, tai palvikinkkua)

Voiteluun

  • 1 kplmunaa
Tulosta

Valmista kinkku-juustosarvet näin:

Liuota nesteeseen hiiva. Lisää sokeri, suola ja jauhot.

Alusta lopuksi taikinaan pehmeä rasva ja halutessasi juustoraaste.

Anna taikinan kohota noin puoli tuntia.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa siitä ilmat pois.

Jaa taikina kahteen osaan.

Kauli palat ympyröiksi ja leikkaa ne kahdeksaan kolmioon. Jaa kolmioiden kantoihin juustoviipaleet ja kinkkuleikkeleet. Pyöräytä sarviksi leveämmästä päästä alkaen.

Nosta sarvet leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia.

Voitele kohonneet sarvet munalla.

Paista kinkku-juustosarvia 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.47
4 kommenttia