


Kikherne-lihapullat ja peruna-kukkakaalimuusi
Kokeile uutta! Korvaa osa lihapyöryköiden jauhelihasta kikherneillä, niin saat todella herkulliset ja jopa hieman täyttävämmät lihapullat. Tee lisäkkeeksi ihana peruna-kukkakaalimuusi.
1. Valuta kikherneet ja murskaa ne perunasurvimella tai hienonna tasaiseksi sauvasekoittimella. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
2. Yhdistä kikhernesurvos, jauheliha, kananmuna, suola, pippuri, juustokumina ja lehtipersilja. Sekoita tasaiseksi massaksi.
3. Kaada lautaselle seesaminsiemeniä. Muotoile massasta pullia ja pyörittele ne seesaminsiemenissä. Nosta kikherne-lihapullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
4. Kuori perunat ja leikkaa kuutioiksi. Irrota kukkakaali kukinnoiksi ja leikkaa kanta perunakuutioiden kokoisiksi.
5. Nosta perunat ja kukkakaalit kattilaan ja lisää vettä niin, että ne juuri ja juuri peittyvät. Keitä kypsiksi, noin 10 minuuttia.
6. Kaada vesi pois ja lisää ripaus suolaa ja loraus kaurakermaa. Sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi soseeksi. Tarjoa peruna-kukkakaalimuusi kikherne-lihapullien kanssa.
7. Viimeistele annokset lorauksella neitsyt-oliiviöljyä sekä tuoreella lehtipersiljalla.