Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kikherne-lihapullat ja peruna-kukkakaalimuusi

40 min

Kokeile uutta! Korvaa osa lihapyöryköiden jauhelihasta kikherneillä, niin saat todella herkulliset ja jopa hieman täyttävämmät lihapullat. Tee lisäkkeeksi ihana peruna-kukkakaalimuusi.

3.2.2017
Reseptin ainekset
4–5 annosta
1 prk
keitettyjä kikherneitä (n. 300 g)
1–3
valkosipulinkynttä
300 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1
kananmuna
1 tl
suolaa
mustapippuria
½ tl
juustokuminaa
½ dl
tuoretta hienonnettua lehtipersiljaa
½–1 dl
seesaminsiemeniä
Kasvissose
4
jauhoista perunaa (n. 500 g)
1
pieni kukkakaali (n. 500 g)
½ tl
suolaa
n. 1 dl
kaurakermaa

1. Valuta kikherneet ja murskaa ne perunasurvimella tai hienonna tasaiseksi sauvasekoittimella. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

2. Yhdistä kikhernesurvos, jauheliha, kananmuna, suola, pippuri, juustokumina ja lehtipersilja. Sekoita tasaiseksi massaksi.

3. Kaada lautaselle seesaminsiemeniä. Muotoile massasta pullia ja pyörittele ne seesaminsiemenissä. Nosta kikherne-lihapullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.

4. Kuori perunat ja leikkaa kuutioiksi. Irrota kukkakaali kukinnoiksi ja leikkaa kanta perunakuutioiden kokoisiksi.

5. Nosta perunat ja kukkakaalit kattilaan ja lisää vettä niin, että ne juuri ja juuri peittyvät. Keitä kypsiksi, noin 10 minuuttia.

6. Kaada vesi pois ja lisää ripaus suolaa ja loraus kaurakermaa. Sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi soseeksi. Tarjoa peruna-kukkakaalimuusi kikherne-lihapullien kanssa.

7. Viimeistele annokset lorauksella neitsyt-oliiviöljyä sekä tuoreella lehtipersiljalla.

Suosittelemme myös näitä

Mitä kaapista löytyy -perunavuoka

Broileri-lehtikaalicurry

Hyvä tonnikalapasta

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt