Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

”Kiivikakku oli äitini erikoisuus, jota vieraat osasivat odottaa” – Kinuskikissan pirteässä kasarikakussa maistuvat lapsuusmuistot

Kiivikakku keksipohjineen ja rahkatäytteineen vie Kinuskikissan aikamatkalle lapsuuteen. ”Tämä on ensimmäinen hyydykekakku, jota olen maistanut. Se oli äitini erikoisuus, jota vieraat osasivat odottaa.” 1980–90-luvulla kakkuleipurit innostuivat hyytelöistä ja kiilteistä.

Teksti Sini Visa
Kuvat Sini Visa
5.2.2021
Reseptin ainekset
16 palaa
Pohja
180 g
digestivekeksejä
75 g
voita tai margariinia
Kerma-rahkatäyte
5
liivatelehteä
3 dl
kuohukermaa
250 g
(kerma)rahkaa
2 dl
sokeria
½ dl
sitruunamehua
Pinnalle
4
kiiviä
½ dl
vettä
¼ dl
hyytelösokeria
Kermaruusukkeet
1 ½ dl
kuohukermaa
¾ tl
sokeria
¾ tl
vaniljasokeria

Kiivikakku – ohje:

  1. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele reunoille öljyä tai suojaa reunakalvolla, jotta kakku irtoaa siistimmin. Murskaa digestivet tehosekoittimessa. Sulata voi ja lisää joukkoon keksimurska. Levitä seos vuoan pohjalle.
  2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatemehu täytteeseen. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa kolme tuntia.
  3. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Kuori kiivit ja leikkaa pyöreiksi viipaleiksi. Halkaise viipaleet, jotta saat puoliympyrän muotoisia paloja. Laita viipaleita kakun päälle ruusumaiseksi asetelmaksi. Jätä reunaan muutaman sentin vapaa alue kermapursotukselle.
  4. Valmista kiille hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan ja levitä kiilleliemi kiivien päälle sudin avulla tai lusikalla valuttaen. Mittaa kulhoon kerma ja sokerit. Vatkaa vaahdoksi. Laita kerma pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota muhkeita ruusukkeita kiivipäällisen ympärille.

Vinkki!

Voit yksinkertaistaa kiivikakun koristelua laittamalla pyöreitä kiiviviipaleita limittäin kakun päälle. Tällöin jo kahdesta kiivistä saa kauniin koristelun. Älä kuitenkaan jätä muhkeita kermaruusukkeita pois. Ne ovat olennainen osa kakun herkullisuutta!

Tiesitkö? Liivatteesta ja tuorejuustosta tuli leivontahittejä 1980-luvulla

1980- ja 1990-luvulla yleistyivät liivatteella hyydytettävät leivonnaiset ja jälkiruuat. Samoihin aikoihin tuorejuustoa opittiin hyödyntämään makeassa leivonnassa. Keksipohjaisten kakkujen trendiä vauhditti uunissa kypsennettävän amerikkalaisen juustokakun suosio. Kasarikakuille tyypilliseen tapaan koristelussa käytettiin tuoreita tai säilykehedelmiä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt