Kotivinkki

Kiinalainen karjalanpaisti

3 h 25 min
4
3

Kiinalainen karjalanpaisti vie makumatkalle Aasiaan! Mausta pata eksoottisilla mausteilla ja löydä perinneruoan uusi ulottuvuus!
Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Joonas Vuorinen

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kgkarjalanpaistilihaa (possua 60 % nautaa 40 %)
  • 300 gpurjo
  • 2valkosipulinkynttä
  • palapunaista mietoa chilipalkoa
  • 1 rklfariinisokeria
  • 1 rkltuoretta inkivääriä raastettuna
  • 3tähtianista
  • ¾ tlsuolaa
  • 20mustapippuria
  • 4 dlvettä
  • ½ dlsoijakastiketta

Lisäksi:

  • 1 dltuoretta korianteria silputtuna

Tee näin

3 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN3 h

Kiinalainen karjalanpaisti valmistuu näin:

  1. Ota lihakuutiot huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistamista.
  2. Silppua huuhdeltu ja halkaistu purjo. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Leikkaa chili viipaleiksi. Kumoa kasvikset uunivuokaan tai painekattilaan. Lisää joukkoon sokeri, inkivääri, tähtianikset, suola ja pippurit. Kaada joukkoon vesi ja soijakastike. Kumoa lihakuutiot paisto astiaan. Möyhi kaikki ainekset sekaisin. 
  3. Kypsennä 175-asteissa uunissa 2–3 tuntia tai painekeittimessä ohjeiden mukaan noin 30 minuuttia. 
  4. Silppua joukkoon runsaasti tuoretta korianteria ja tarjoa keitetyn riisin kera.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen karjalanpaistin resepti!

MITÄ PIDIT?
4