


Kiinalainen karjalanpaisti
3 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 3 h 0 min
Kiinalainen karjalanpaisti vie makumatkalle Aasiaan! Mausta pata eksoottisilla mausteilla ja löydä perinneruoan uusi ulottuvuus!
Reseptin ainekset
6 annosta
1 kg
karjalanpaistilihaa (possua 60 % nautaa 40 %)
300 g
purjo
2
valkosipulinkynttä
pala
punaista mietoa chilipalkoa
1 rkl
fariinisokeria
1 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
3
tähtianista
¾ tl
suolaa
20
mustapippuria
4 dl
vettä
½ dl
soijakastiketta
Lisäksi:
1 dl
tuoretta korianteria silputtuna
Kiinalainen karjalanpaisti – ohje:
- Ota lihakuutiot huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistamista.
- Silppua huuhdeltu ja halkaistu purjo. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Leikkaa chili viipaleiksi. Kumoa kasvikset uunivuokaan tai painekattilaan. Lisää joukkoon sokeri, inkivääri, tähtianikset, suola ja pippurit. Kaada joukkoon vesi ja soijakastike. Kumoa lihakuutiot paistoastiaan. Möyhi kaikki ainekset sekaisin.
- Kypsennä 175-asteissa uunissa 2–3 tuntia tai painekeittimessä ohjeiden mukaan noin 30 minuuttia.
- Silppua joukkoon runsaasti tuoretta korianteria ja tarjoa keitetyn riisin kera.
Vinkki!
Ota talteen myös perinteisen karjalanpaistin ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat