


Keveä lakka-mantelikakku
Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Tiputa joukkoon mantelilikööri tai -öljy.
Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet kevyesti nostellen ja kaada seos voideltuun, mantelijauhotettuun kakkuvuokaan. Paista noin 30 minuuttia ja kumoa kakku vähän jäähtyneenä.
Kiehauta vesi ja likööri kattilassa. Valele liemi kakulle kauttaaltaan ja pane kakku takaisin puhtaaseen vuokaan. Anna kakun tekeytyä mielellään seuraavaan päivään.
Halkaise kakku poikittain kahtia. Levitä väliin vaniljasokerilla ja manteliliköörillä tai karvasmantelitipalla maustettu vaahto sekä lakat.
•Lakkojen sijaan mantelisen keveän kakun täytteeksi sopivat esimerkiksi tuoreet kivettömät kirsikat.
•Korvaamalla liköörisen kostutusliemen sokerittomalla mehujuomalla, saat täysin alkoholittoman ja noin 65 kJ/15 kcal kevyemmän lakka-mantelikakun.
