


Parsaa, varsiparsakaalia ja varhaiskaalia – keväinen kasviskeitto yhdistää sesongin herkut!
25 min
Keväinen kasviskeitto pyöräytetään kauden kasviksista. Raikas soppa valmistuu nopeasti ja maistuu ihanalta tuoreen ruisleivän kanssa. Nappaa resepti!
Reseptin ainekset
4 annosta
1½ l
varhaiskaalia suikaleina
2
varhaissipulia varsineen
1,3 l
vettä
1
kasvisfondikuutio (esim. Fond du chef)
100 g
sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)
1 nippu
vihreää parsaa
200 g
broccolinia eli varsiparsakaalia
¼ tl
mustapippuria
n. 1 dl
tuoreita yrttejä hienonnettuna (esim. tilliä, ruohosipulia, lehtipersiljaa)
Keväinen kasviskeitto – ohje:
- Leikkaa kaali suikaleiksi. Hienonna sipulit. Kiehauta vesi ja kasvisfondi kattilassa. Paloittele sulatejuusto joukkoon. Lisää kaali ja sipuli. Anna keiton hautua hiljalleen poreillen 15 minuuttia.
- Napsauta parsoista ja broccolineista puumainen pää pois. Leikkaa parsat ja broccolinit sopiviksi suupaloiksi ja lisää keittoon. Nosta lämpöä ja anna keiton kiehahtaa. Siirrä kattila pois liedeltä, jotta parsat ja broccolinit pysyvät napakoina. Rouhaise keiton mausteeksi mustapippuria ja hienonna pinnalle tuoreita yrttejä.
Vinkki!
Jos keitosta haluaa tuhdimman version, voi pinnalle paahtaa joko uunissa tai pannulla proteiinipitoisia kikherneitä. Mausteeksi herneille riittää ennen paahtamista loraus öljyä ja ripaus suolaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat