Reseptin ainekset
250 g
voita tai margariinia
5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 rkl
sokeria
1
muna
1 rkl
kylmää vettä
500 g
raparperia
3 dl
sokeria
2 rkl
perunajauhoja
Vaniljakastike
2
kananmunaa
2 dl
kuohukermaa
2 dl
maitoa
2 rkl
vehnäjauhoja
3 rkl
vaniljasokeria
3 rkl
sokeria
Raparperipiiras – ohje:
- Sekoita pehmeä rasva, jauhot, leivinjauhe ja sokeri monitoimikoneessa murumaiseksi seokseksi.
- Lisää joukkoon kananmuna ja vesi. Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa.
- Nosta taikina jääkaappiin noin tunniksi.
- Levitä taikina piirasvuokaan.
- Paloittele raparperit.
- Sekoita sokeri ja perunajauhot raparperipalojen joukkoon.
- Levitä raparperit taikinan päälle piirasvuokaan.
- Paista piiras uunin alaritilätasolla 250 asteessa 15–20 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin värinen.
- Tarjoa piiras lämpimänä vaniljakastikkeen kera.
Itse tehty vaniljakastike – ohje:
- Vatkaa munien rakenne rikki kattilassa.
- Sekoita muuta aineet munien joukkoon.
- Kuumenna seos kiehuvaksi, sekoita hyvin koko ajan pohjaa myöten kierrevispilällä.
- Keitä vaniljakastiketta noin minuutti. Nosta se sitten jäähtymään. Sekoita kastiketta muutaman kerran jäähtymisen aikana.
Vinkki!
Kokeile myös mehevää raparperipiirakkaa, joka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen! Reseptillä leivot pellillisen herkullista piirakkaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat