Kesäkurpitsa-kaakaokakku
1 h 10 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
40 minKesäkurpitsakakku maustetaan tällä kertaa kaakaolla ja kuorrutetaan suloisen suklaiseksi. Valitse kakkuun napakoita, pieniä kesäkurpitsoja.
MU
3.7
Kuvat
Julkaistu 2.9.2014

Kesäkurpitsa-kaakaokakku
Reseptin ainekset (12 palaa)
- 1 kplkesäkurpitsaa
- 75 gvoita
- 6 dlvehnäjauhoja
- 4 dlsokeria
- 1 dlkaakaojauhetta
- 2 rklperunajauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
- 2 tlvaniljasokeria
- 1 1/2 tlsuolaa
- 1/2 tlruokasoodaa
- 2 1/2 dlpiimää
Vuoan voiteluun
- 1 rklvoita
- 2 rklkaakaojauhetta
Kuorrutus
- 50 gvoita
- 3 rklkahvijuomaa (vahvaa)
- 1 rklkaakaojauhetta
- 4 dltomusokeria
Lisäksi
- Koristeluun kesäkurpitsankuorisuikaleita
Valmista mehevä kesäkurpitsakakku näin:
Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa. Tarvitset 5 dl raastetta kakkuun.
Sulata voi ja anna jäähtyä.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kesäkurpitsaraaste, voisula ja piimä. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (vetoisuus 2 l). Tasoita pinta.
Kypsennä kakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuorruttamista.
Sulata voi. Lisää vahva kahvi tai espresso. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi. Levitä kuorrute kakun pinnalle.
Koristele kesäkurpitsakakku halutessasi kesäkurpitsankuorisuikaleilla.