Maku

Kesäkurpitsa-kaakaokakku

1 h 10 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
40 min
Kesäkurpitsakakku maustetaan tällä kertaa kaakaolla ja kuorrutetaan suloisen suklaiseksi. Valitse kakkuun napakoita, pieniä kesäkurpitsoja.
MU
3.7
0
Julkaistu 2.9.2014


Reseptin ainekset (12 palaa)

  • 1 kplkesäkurpitsaa
  • 75 gvoita
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 4 dlsokeria
  • 1 dlkaakaojauhetta
  • 2 rklperunajauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlruokasoodaa
  • 2 1/2 dlpiimää

Vuoan voiteluun

  • 1 rklvoita
  • 2 rklkaakaojauhetta

Kuorrutus

  • 50 gvoita
  • 3 rklkahvijuomaa (vahvaa)
  • 1 rklkaakaojauhetta
  • 4 dltomusokeria

Lisäksi

  • Koristeluun kesäkurpitsankuorisuikaleita
Tulosta

Valmista mehevä kesäkurpitsakakku näin:

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa. Tarvitset 5 dl raastetta kakkuun.

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kesäkurpitsaraaste, voisula ja piimä. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (vetoisuus 2 l). Tasoita pinta.

Kypsennä kakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuorruttamista.

Sulata voi. Lisää vahva kahvi tai espresso. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi. Levitä kuorrute kakun pinnalle.

Koristele kesäkurpitsakakku halutessasi kesäkurpitsankuorisuikaleilla.

Kommentoi »