


Kesäkurpitsa-halloumivartaat tarjoillaan mehukkaiden grillitomaattien kanssa – nappaa helppo ohje!
40 min
Kiepauta kesäkurpitsanauhat halloumipalojen ympärille ja grillaa raidallisiksi. Vartaiden kaverina maistuvat yrttiset grillitomaatit. Nappaa resepti!
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (300 g)
kesäkurpitsa
200 g
halloumia
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
sitruunanmehua
⅓ tl
suolaa
⅓ tl
mustapippuria
Grillitomaatit
300 g
kirsikka- tai miniluumutomaatteja
3
valkosipulinkynttä
1 rkl
oliiviöljyä
1 tl
yrttisekoitusta (Välimeren tai Provencen)
½ tl
suolaa
⅓ tl
mustapippuria
Lisäksi
4
varrastikkua
Kesäkurpitsa-halloumivartaat ja grillitomaatit – ohje:
- Leikkaa kesäkurpitsasta juustohöylällä pitkittäin 8 ohutta viipaletta.
- Leikkaa halloumi ensin halki ja sitten molemmat puolikkaat neljään osaan, jolloin saat 8 neliön mallista palaa. Kääri jokainen halloumipala kesäkurpitsanauhaan.
- Pujota palat grillivartaisiin. Jos käytät puisia vartaita, liota niitä ensin puoli tuntia kylmässä vedessä.
- Sekoita öljy, sitruunanmehu ja mausteet. Sivele vartaat sitruunaöljyllä.
- Laita tomaatit grillin kestävään vuokaan, esimerkiksi alumiinivuokaan. Kuori valkosipulinkynnet ja lisää vuokaan. Valuta päälle öljy ja lisää mausteet. Sekoita. Grillaa tomaatteja noin 20 minuuttia, kunnes ne pehmenevät.
- Grillaa vartaat molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Tarjoa vartaat tomaattien kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat